Gå til innhold
Arkivverket

[#1473] Ullensaker, Akershus 1801 - Plogstad har blitt til


Gjest Bjørn Marthinsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn Marthinsen

Etter å ha sammenholdt data fra tellingen med andre kilder, er det sannsynlig at gårdsnavnet "Plogstad" feilaktig er blitt tolket som "Rogstad". Personene det berører har nr. 1618 - 1634

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Da man for 30 år siden registrerte folketellingen 1801 ved Historisk Institutt i Bergen skjedde arbeidet på grunnlag av fotokopier, og ikke alle like lett leselige i kanten. Det har ført til at en del gardsnavn er blitt feilskrevet, og i noen tilfeller mangler gardsnavnet fullstendig. For å få rettet dette har vi bestemt at man skal gå gjennom rubrikkene for gardsnavn, soknenavn og prestegjeldsnavn for å kontrollere mot originalene. Og da regner vi med at det vil være en del tilfeller av typen Plogstad/Rogstad. Og da vil slike feil bli rettet under ett for hele landet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.