Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Egil Thee Danielsen

[#1521] US-borger på gale premisser eller feil i DA?

Recommended Posts

Gjest Egil Thee Danielsen

Siden innlegg nr. 1745 under debattforum III like mye synes å angå debattforum II, tillater jeg meg å komme med en sidehenvisning.Det gjelder altså Lars Danielsen Nilsen og hans amerikanske statsborgerskap. Her er det et eller annet som ikke stemmer. Ut fra de reglene som forelå, burde vel ikke denne mannen ha fått amerikansk statsborgerskap.Kan det følgelig foreligge en feil i DA?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

I originalen står det "Amerik Borger" i merknadsfeltet utenfor navnet Lars Danielsen Nilsen 18. mars 1887 i emigrantprotokollen for Bergen.Grunnen til at det var på sin plass å gi slike opplysninger, var at vedkommende i et slikt tilfelle ikke lenger hadde plikter overfor norske militære myndigheter. Sannsynligvis har Lars Danielsen Nilsen hatt med seg og forevist et dokument som viste at han faktisk var amerikansk borger. I motsatt fall har han greidå bløffe seg ut.Men inntastingsfeil er det definitivt ikke!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.