Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Aase R.Sæther

[#1569] Arne/Anne Moen, 1801

Recommended Posts

Gjest Aase R.Sæther

Gjeld folketellinga i 1801 for Gloppen, garden Moen: Brukaren Abraham Henrikson og kone Marte Olsdtr står oppført med 4 born, deriblant Arne Abrahamsen, deres børn, 18, ugift. Denne står etter Henrik Abrahamsen, deres børn, 17, ugift. Eg har grunn til å tru at namnet skal vere Anne Abrahamsdtr, noko som då óg vil forklare at ein eldre står etter ein yngre. Kan arkivaren tenkje seg å undersøkje kva som står i originalen, slik at eg kan få bekrefta/avkrefta ein teori?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Me har ikkje tilgang til originalen og kan difor heller ikkje undersøkja.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Originalen ligger i Riksarkivet. Vi har mikrofilm, og der står det "Arne Abrahamsen", men det kan se ut som om bostav nummer to i fornavnet er rettet fra n til r. De to andre døtrene står som Abrahamsdtr.Trolig er det rett at det er Anne Abrahamsdatter som skulle stå der, men at det fæørt har vært skrevet Abrahamsen, og at noen derfor har rettet Anne Abrahamsen til Arne.Det er ikke det eneste tilfellet av denne typen. Min tipp-tipp-oldefars datter Johanne Johannesdatter er blitt til Johannes Johannessen. Og det er sikkert mulig å finne hundrevis av andre tilsvarende. Men det er originalen som har feilen, og vi skal gjengi teksten slik den er.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.