Gå til innhold
Arkivverket
Gjest mersiha selimovic & maren søderlund

[#1641] mangler i arkivet

Recommended Posts

Gjest mersiha selimovic & maren søderlund

I forbindelse med historieundervisningen på skolen fikk vi i oppgave å lete etter Chrisian Michelsen, som var en sentral politiker i Norge. Vi kan ikke finne ham i digitalarkivet. Hvorfor ikke??????

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Det kommer litt an på hvor dere har søkt og med hvilket navn.Christian Michelsen het egentlig Peder Christian Hersleb Kjerschow Michelsen (eller Mikkelsen som det står oppført i kirkeboken). Vi finner han med fullt navn i databasen Døpte i Bergen 1816-1894. (Han var som dere sikkert vet, født i 1857.)Jeg husker ikke når CM giftet seg, eller hvor, det kan være det foregikk i en annen kirke enn de i Bergen sentrum, som gjør at en må lete under kommunene i Hordaland og ikke i Bergen.Da Gamlehaugen stod ferdig rett etter århundreskiftet, flyttet han dit og soknet dermed til Fana. Vi har ikke registrert døde i Fana i Digitalarkivet, derfor vil dere ikke finne hans dødsdato her.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.