Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Greta Storm Ofteland

[#1663] Villadz Madsen, rådmann i Bergen i 1657

Recommended Posts

Gjest Greta Storm Ofteland

Finnes det noe i Sollieds arkiv om Villadz Madsen, hans hustru og eventuelle barn?Likeså, Christen Koch antagelig Nykirken.Med hilsen Greta Storm Ofeland

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Willads Madsen er nevnt hos Sollied i forbindelse med et diplom 12. mars 1641, og det er vist til Norske Mag. 540. Videre står det at han var gift med Gierche Cornelisdatter, begravd i Nykirken 12. januar 1669, og at han var far til Cornelius Willadsen, borger 1655, og gift med Anne Michelsdatter. Det vises også til pantebokavskriften for Bergen side 111.Christen Pedersen Koch står oppført som eier av hus nær tukthuset (pantebok 75 - 1. mars 1680). I 1683 står han i 18 rode, og i skatetklasse 4. Skifte 26. mars 1697. "Begge egtefæller døde omtrent samtidig. Ole Fastersen, sadelmager som er g.m. Margrethe Gillisdatters sønnedatter av samme navn, har lagt ut til de salige folks begr. 55 rd." Gift med Margrethe Gillisdatter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Greta Storm Ofteland

Takk for raskt svar. Det dukket opp et interessant navn da jeg sjekket tellingen for 1683 ang. Christen Pedersen Koch. Det står 2 kvinnenavn mellom ham og "3 børn", nemlig Margrethe Gillesdatter og Agnete Andersdatter. Denne Agnete hvilken status kan hun ha her? Kan hun eventuelt blitt omtalt som Christen Kochs kvinne i forbindelse med dåp i 1671 NK Maren Wilchensdatter og Jan Andersens barn Gierche? Står helt fast når det gjelder 1. mor til Anne Wilchensdatter, 2. mor til Jan Andersen, skipper (datter av Michel Jacobsen). Agnete Andersdatter kan være en hittil ukjent søster, da det finnes en Agnete Michelsdatter i slekten. Hilsen Greta S.O.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.