Gå til innhold
Arkivverket

[#1682] Feil gardsnamn på Naterstad i folketeljinga 1801.


Gjest Bjarte Naterstad
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjarte Naterstad

Garden Naterstad er stava Haterstad i folketeljinga av 1801. Dette gjer det håplaust å søkja på posten. Eg fann ut av det med å sjå over det meste under Qvindherred, Søndre Bergenhus. Eg er takksam for tilbakemelding om retting av feilen. Helsing Bjarte Naterstad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Me rettar ikkje individuelle feil. Grunnen er enkel: me kan ikkje vita om det er me eller presten (i 1801) som har gjort feil. Dermed må me sjekka mot originalen og det tek for mykje tid.Det er elles ikkje så svært vanskeleg å finna naterstad sjøl om den er stava Haterstad. Om du søkjer på gardsnamn, brukar inneheld og skriv 'stad' i søkefeltet vil du få to namn; Haterstad og Kaldestad. Då skal det ikkje så mykje fantasi til for å tenkja seg at Haterstad må vera Naterstad.Sjå elles svar på tema 982 i dette forumet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.