Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Geir K Eide

[#1758] Skifteregister Nordhordaland.

Recommended Posts

Gjest Geir K Eide

Kan dere være så snille å hjelpe meg igjen ?Skifte etter: Mikkel Johannesen ,Kirkebruvik,Arna Skibreide,s.794, 7b, 1786-88.I følge et utdrag av dette skifte(Vaksdal bb , Bruvik sokn) er en Anders Monsson Kvernes nevnt som kreditor med 4 merker smør i bruket til Mikkel. Jeg har en mistanke om at denne Anders kan være gift med en søster av Mikkel som heter Kari.I 1787 bosatt på Ø-Kvernenes (muligens Sævild) i Samnanger .Er det mulig å finne noe slikt ut av dette skiftet?mvh.Geir K Eide.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet forteller at Anders Monsen hadde lånt penger til avdøde, men sier ikke noe om slekt eller svogerskap. Noe som imildertid godt kan ha vært tilfelle, men Anders M. nevnes ikke som formynder, men som kreditor i boet kunne vel det ha vært regnet som interessekonflikt. For gjelden på vel 16 dalere fikk han litt i jordegodset, men ellers blant annet en øltønne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir K Eide

Igjen, tusen takk Nedrebø.Jeg får grave videre. mvh.Geir K Eide.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.