Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Knut Kirkemo

[#1794] Permissionskort?

Recommended Posts

Gjest Knut Kirkemo

I Digitalarkivets datbase for "Emigrants from Ålesund 1878-1930" i kolonnen for "Remarks" finner jeg anmerkningen "Permissionskort" ved en slektning. Regner med at det har en militær sammenheng, men hvilken konkret betydning har dette? Kan denne forekomsten lede til annen informasjon?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

I merknadsfeltet har emigrasjonsbetjenten ført inn opplysninger om de dokumenter de reisende viste fram, rodesedler, pass, sjøfartspatent, og en del permisjonsdokumenter, der vedkommende fikk rett til å være utenlands for en gitt periode, f.eks. 1 år. Dette vil vel først og fremst gjelde sjøfolk eller andre yrkesgrupper som hadde oppdrag utenlands. Stort annet går det vel ikke an å lese ut av dette, men man kan nok følge en slik permisjon inn i de militære arkivenes journaler, og det må ha foreligget en søknad, som vel i noen tilfeller kan ligge i arkivet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Fjeldsgård

Sjøfolk, som ikke hadde utført førstegangstjeneste, synes jeg å huske måtte ha "utenlandspermisjon" langt opp i vår tid, og det er vel det samme som gjelder her, de er innrullert i de militære ruller og må ha utenlandspermisjon.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.