Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjørn Gundersen

[#1813] Immigrasjon

Recommended Posts

Gjest Bjørn Gundersen

Dersom en person som emigrerte til Amerika i år 1900 ombestemte seg etter 10-15 år og reiste tilbake til Norge, ville da vedkommende måtte søke om å få immigrere til Norge? Finnes det tilgjengelig lister over immigranter 1900-1915? Er det muligens andre lister eller protokoller som registrerte innreiste til Norge (immigranter og besøkende) i perioden 1900-1915. Er spesiellt interessert i innreiste over Bergen havn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det er nok dessverre ikke gode kilder å finne. Det var først under første verdenskrig at det igjen ble aktuelt med pass, slik at tilbakeflytting før dette tidspunktet stort sett må finnes i andre kilder. For Bergen er det bevart materiale over fremmede statsborgere fra 1916 av. Hjemvendte amerikanere tror jeg imidlertid ikke det er lett å finne der.Folketellingen 1910 (sperret til 2011) har spørsmål om tilbakevandrede, og sesjonsrullene har ofte en egen avdeling for en del unge menn som hadde vendt hjem, og som ville måtte møte til militærtjeneste om de ble værende i Norge. Der er det mulig å finne noen av de hjemvendte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.