Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tale Marie Eriksen

[#1855] Faddere og døpte i Hurum

Recommended Posts

Gjest Tale Marie Eriksen

Jeg har endel aner som kommer fra Hurum, og har derfor brukt filene fra GDS-Buskerud flittig. Men, hvordan finner jeg ut hvilke faddere som hører til mitt dåpsbarn når faddere og dåpsbarn ligger i to forskjellige databaser, og det ikke finnes noen form for nummer eller annet som kan brukes som link mellom de to ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Man vil se at databasen over døpte i Hurum 1715-1732 har 849 poster, og tilsvarende finner man 849 poster i fadderdatabasen for Hurum i samme periode. Første feltet i hver post i de to databasene gir et nummer, i disse to databasene 1-849, og dette nummeret er det som er fellesnevneren, 745 i fadderdatabasen tilsvarer 745 i dåpsdatabasen. Dette nummeret kan skrives inn i linjen for "Location", men jeg er enig i at det kunne vært lettere å komme fram til ønsket post.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Are S. Gustavsen

Dette er jeg glad for at statsarkivaren mener, da dette var mitt hovedpoeng i debattrunden vi hadde februar.Takk!mvh Are

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.