Gå til innhold
Arkivverket

[#2166] Hvordan leter man i Russland??


Gjest Gurli Holte Heimsbakk
 Del

Recommended Posts

Gjest Gurli Holte Heimsbakk

Har slekt som flyttet til St. Petersburg, har noen tips om hvordan jeg kan få fatt i oppl. om disse???? MVh, Gurli:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eva McKenna

Jeg fikk følgende informasjon fra en Peter Towey, som har skrevet 'Tracing your German ancestor';http://www.feefhs.org/fij/tomclev.html LDS Microfilming in Eastern Europe.Der vil du i hvertfall kunne lese hva Mormonene har gjort mht filming i arkiver bak det som var Jernteppet.www.feefhs.org/baltic/gi/baltic~0.html dette er en oversikt over 306 'Baltic States German Noble Family Surnames found in 3 microfilm collections.Hilsen Eva Mc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...
Gjest Tore H Vigerust

Det er to fremgangsmåter idag:1). Reise til det russiske statsarkivet i St. Petersburg og forske selv der. Anbefales, såfremt en kan russisk, eventuelt såfremt en vet at de kildene en skal anvende, er skrevet på ikke-russisk. Norsk slektshistorisk forening har nå 5 bøker om arkivforskning i St. Petersburg, bl a hovedkatalogen for arkivet.2). Engasjere en slektsforsker mot betaling. Jeg kan eventuelt formidle e-postadresse til slektsforskere i St. Petersburg (som alle er sentrale medlemmer i den russiske slektsforskerforeningen).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Barbara Lose

Til ToreJeg har lest at slektsgransking i Russland ikke var befordret der, men at det var særlig mistenkelig. Folk skulle være fornøyd med deres proletarisk avstemning og heller ikke lete etter adlige aner. Vet du om den russiske slektsforskerforening ble etablert etter det gamle USSR's kollaps? Har hver republik sin egen forening eller er det en sammenslutning?Jeg er interessert i dette temaet fordi min morfar var fra Gomel i Hvitrussland. Han og mine tyske oldeforeldre (emigranter fra Westpreussen) ble deportert fra Ukraine til Karachstan i 1941. Jeg vet nesten ingenting om mine russiske røtter. Min mor, som klarte å flykte til Schleswig-Holstein, snakker nok russisk og kan evtl. hjelpe meg med å ta kontakt med ovennevnte forening-en (er?).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Alle slektsforsker- og heraldikk-foreningene og forskningsinstituttene innenfor disse emner, er nydannede (etter Sovjetunionens kollaps), både i Russland som i f eks de baltiske stater. En aktuell portal å starte, er Petersburg Genealogical Portal, [url="http://www.petergen.com>http://www.petergen.com (ved en sjekk ser jeg at hele forsiden er på russisk, men jeg mener å huske at de hadde enkelske tekster også). På NSFs webside, http://www.genealogi.no under 'biblioteket' finner en foreningens russiske tidsskrifter, riktignok ganske magert, men navnet på utgiverorganisasjonene med adresser gir jo en pekepinn, og i biblioteket har foreningen mere reklame fra disse instituttene (på engelsk). Jeg kan skaffe e-postadresser til kontakter, men kun hvis dere er interessert i å betale russiske forskere for arbeide, og sender meg en direkte forespørsel (min epost finnes på min webside

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.