Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Heidi Holte Engebretsen

[#2213] Tippoldefar vart borte!

Recommended Posts

Gjest Heidi Holte Engebretsen

Min tippoldefar, Rasmus Johannes Knutson Holte var fødd i Volda i 1848. Han brukte ikke mellomnamnet. I folketeljinga frå 1900 er han oppført som Rasmus Knutsen, smed for egen regning på garden Holte i Volda (Fødselsåret her er feil). Han var då "Midlertidig fraværende". I same folketeljing finn vi han att som "enslig logerende privat smed" på Frydenlund i Ankenes (Narvik). Dei fleste på denne bustaden arbeidde tydelegvis på Ofotbanen.Her sluttar alle mine spor. Kvar vart han av, og kvar skal eg byrje å leite?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Heidi Holte Engebretsen

I teljinga frå 1900 er halvbror til Rasmus, Daniel Anderson Holte og son hans, Arnt, registrerte med same bustad som Rasmus. Desse to var fast busette i Vågan, og er også oppførde i teljinga der som midlertidig fråverande. Desse to flytte sidan til Trondheim saman med fleire i familien. Rasmus er ikkje blant desse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.