Gå til innhold
Arkivverket

[#2289] Hanne Henrikke Kordt


Gjest Aase R.Sæther
 Del

Recommended Posts

Gjest Aase R.Sæther

Ovanndemnde dame, f. i Sogndal ca 1835, gifte seg 1863 med Melchior Falch Heiberg Rolfsen, og fekk to born med han, Cathrine Dorothea f.1864, og Melchior Falch Heiberg, f.1865, fødd like før faren døydde. Ved tellinga i 1865 bur Hanne Henrikke og dei to borna i Kvamsøy i Sogn, saman med svigermor hennar. Kvar vart det av henne og borna seinare?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjell Hamberg

Du finner ihvertfall en bakermester Melchior Rolfsen i RHD's del av FT1900 for Christiania. Han er født 1865 i Vik i Sogn. Det som forvirrer litt er at det synes som om det er et helt dynasti av bakere som heter Rolfsen av som mer eller mindre har røtter i Sogn: bl.a en Lars Rolfsen, også bakermester. Kan det være onkelen til den Melchior du nevner? (Det finnes nemlig en bakersvenn Melchior Rolfsen, f.1879 i Christiania også). Moren og søsteren har jeg ikke funnet noe om. Var dette til noe hjelp?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aase R.Sæther

Han der burde eg eigentleg greidd å finne sjølv :-( (Det stemmer at Lars Rolfsen er onkelen, og den andre Melchior er son av han.) Så var det Hanne Henrikke då, og dottera Cathrine, mogeleg kalt Trine, har ein eller annan kjennskap til dei?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjell Hamberg

Bare for å gjøre forvirringen komplett - i Christiania fantes i 1875 to bakermestere som begge het Lars Rolfsen:Den ene var født i Luster i Sogn i 1842, kona het Anna og var født 1841 i Drammen (Barn: Johan Nordahl f.1872, Johannes f.1873 og Catharina).Den andre var født i Christiania i 1840, kona het Hanna (fristende alternativ som Melchiors mor, men FT1875 sier at hun var født i Christiania. (Barn: Johan Urdal f.1873 og Kathinka f.1874).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.