Gå til innhold
Arkivverket
Gjest T-A. Nøstdal

[#2671] Hvilke kilder mellom 1801-1865 ?

Recommended Posts

Gjest T-A. Nøstdal

Hvilke kilder er tilgjengelig mellom 1801 og 1865 folketellingene ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det ble holdt folketellinger i 1815, 1825, 1835, 1845 og 1855, men disse er jevnt over bevart kun som statistiske lister, ofte på nivå det enkelte bruk, men uten navn i de fleste tilfeller. "Folk og Fant" - utgitt av NLI lister opp de prestegjeldene der det er bevart navnelister fra disse tellingene.Men det er selvsagt bevart en rekke andre kilder fra denne perioden: slektsgranskere vil ha stor glede av den informasjonen som finnes bl.a. i kirkebøker, skifteprotokoller, tinglysingsmaterialet, militære ruller, sjømannsprotokoller og mange, mange andre. Dette er i hovedsak kilder som finnes i statsarkivene, hver for sitt distrikt. En rekke av disse seriene er mikrofilmet, og tilgjengelig som film eller på mikrokort, se Riksarkivets hjemmesider for å få oversikt over hva som er tilgjengelig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hans Falch

Har du relationer til:Ludvig Johan Nøstdal, som var ordfører i Flora 1866-67, 1870-73, og 1876-1901. Gift med Wilhelmine Falch.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.