Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Helge Morken

[#2685] Elisabeth Catharina Bruenech

Recommended Posts

Gjest Helge Morken

Under arbeid med slektstreet kom jeg plutselig over navnet Elisabeth Catharina Bruenech i databasen til mormonerkirken "Family search". Her oppgis det at hun var født ca 1695 i Våge i Oppland og gift med Jacob Olsen Landsvik i Manger prestegjeld. De fikk minst 3 barn, Karen, Cathrine og Margrethe Maria alle født på Landsvik. Margrethe Maria er en av mine "formødre". Jeg lurer på om noen kan verifisere disse opplysningene og om noen har opplysninger om slekten Bruenech. Det høres ut som Elisabet Catharina kom fra en "finere" familie, og jeg lurer på hvordan hun ble gift med en vanlig bonde på "strilelandet". Alle opplysninger av interesse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Elisabeth Catharina von Bruenech (død 1755) var datter av militærkaptein Caspar Georg von Bruenech, av en tysk adelsfamilie, og Cathrine Margrethe (Lillienschiold) Montagne. I 1927 gav G. W. Bruenech ut boken "Slægten Bruenech", der han gir opplysninger om slekten i Schlesien, Preussen, Danmark og Norge.Elisabeth Catharina von Bruenech giftet seg ca. 1716 med Jacob Olsen Landsvik. På det tidspunktet var hennes far død, og moren hadde slått seg ned på Iden.Jacob Olsen Landsvik (ca. 1697-1753) var gardbrukersønn, men ble offiser, og tjente bl.a. som løytnant, før han vendte hjem til bruket på Landsvik. De hadde tre døtre som vokste opp, mens en sønn Caspar Georg nok døde kort etter fødselen.Det er stor etterslekt etter Elisabeth Catharina von Bruenech gjennom de tre døtrene Karen Dorthea, Cathrine Margrethe og Margrethe Marie.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Helge Morken

Tusen takk til Yngve Nedrebø for opplysningene !! Skal prøve å få tak i boken du nevner på biblioteket.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.