Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Johnny Torgersen

[#2770] Hvem var far til Torger Pedersen, Luster i S&F ?

Recommended Posts

Gjest Johnny Torgersen

Jeg etterlyser med dette min tippoldefar på farsida. Han hadde en sønn,min oldefar,som het Torger Pedersen,f.1842 i Luster. Jeg finner Torger på 1865- tellinga, da som tjenestekar på gården Kalhagen i Gaupne,Luster Prestegjeld. Jeg hadde blitt svært glad om noen kan gi meg hjelp med dette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell Hamberg

Hvis du går inn på "Pensjonatet" (nederst på siden), vil du finne link til S&F og "Døypte i S&F". Du kan der finne en Torger Martinus Pedersen, f.16.4.1843. Foreldre: Peder Torgersen og Pernille Sivertsdatter. Er det han?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut Bryn

Torger Pedersen som var tjenestekar på Kalhagen i 1865, var nok ikke sønn av Torger Martinus Pedersen og Pernille Sivertsdatter. De bodde nemlig i Askvoll. i Sunnfjord. Torger Pedersen som Johnny etterspør, var født på Rønnei i Luster 4.11.1842 og var sønn av Peder Torgersen Rønnei og Siri Torbjørnsdatter. Peder var født på gården Leirdalen og døpt i Jostedal krk. 10.1.1802. Han hadde først et lite bruk under Kalhagen i Gaupne, men flyttet ca. 1834 til bruket Steinkjelen under Rønnei der han døde 10.6.1850. Siri var fra Marifjøra og døpt i Hafslo 14.9.1800. Hun døde på Rønnei 5.6.1867. (Kilde: Lars Øyane: "Gards- og ættesoge for Luster kommune, bind IV)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.