Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Aase R.Sæther

[#2776] Hanne og/eller Trine i 1900?

Recommended Posts

Gjest Aase R.Sæther

Her er ei oppgåve for alle dokke flinke folketelling-leitarar. Finst desse personane i Ft.1900? - Hanne Henrikke J.Kordt, gift Rolfsen, enke frå 1865, skal vere fødd på Amle i Sogndal ca 1835. (Busett i Kvamsøy sokn i Vik 1865). - dotter hennar, Catharine Dorothea Rolfsen, f.01.01.1864 (i Kvamsøy?). Ho skal i følgje G.E.Barman si bok om Liljedahls-slekta ha brukt kortnamnet TRINE, og skal vere gift med "maskinist Lorntsen".Son til Hanne, Melchior Falch Heiberg Rolfsen, f.1865, har eg funne i Kristiania i 1900, men kvar er syster og mor, om dei lever?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell Hamberg

YESSS! Hvis du søker på "Hanna Rolfsen" på FT1900 i RHD (du trenger ikke legge inn noen andre kriterier) vil du finne henne. Riktignok med galt fødested og fødselssår (Bergen og 1844, men hvis du ser på husstanden ellers er det ingen tvil om at det henne dersom opplysningen om "maskinist Lorntsen" er riktig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Aase R.Sæther

Fleirfoldige mange takk! Det er ingen tvil om at dette er dei same folka, bortsett frå at absolutt alt, dvs. namn, fødselsår og fødestad er feil -- men berre litt feil -- Moral: 1. bruk alle tenkjelege skrivemåtar, store tidsspenn og ikkje fastlåst fødestad, så finn du kanskje det du skal ha. (Eg hadde prøvd RHD óg). 2. digitalarkivet har verdens beste nettleitarar.Takk igjen, Kjell!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.