Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Anita Odberg

[#3047] Sandar - etterlysning

Recommended Posts

Gjest Anita Odberg

Er det noen som kan sjekke opplysninger om nedenforstående personer i bygdeboka?Opplysningene jeg har:Inger Hansdtr. f.ca.1782, fra gården Eskedal i Hedrum, Vestfold. Det blir oppgitt at hun har flyttet til Pindsle i Sandar, og døde der. Trolig som enke.Jacob Olsen f.ca.1773 fra gården Hellenes Nordre i Hedrum, Vestfold. Flyttet til Fokserød i Sandar.Inger Petrea Ivarsdtr. f.ca. 1863. Lahelle i Sandar.Alle opplysninger mottas med takk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit M Gaarder

Inger Hansdatter var bruker på Eskedal br.nr. 2 fra 1842-47. Hun var da enke. datteren Margrethe Sofia Torsteinsdatter var g.m. Ole Kristen Pettersen. Han var eier av et bruk på Pinsle, Sandar fra 1855. Ole hadde tidligere vært omgangsskolelærer i Hedrum. Inger bodde sannsynligvis hos datteren og svigersønnen etter at hun ga fra seg bruket til sønnen, og til hun døde.Under Eskedal i Hedrum bygdebok, står det om opphavet til Inger.Jacob Olssønn var bruker på Fokserød, Sandar 1800-28. Han kom dit fra Prestegården. Jacob var gift med Inger Maria Paalsdatter, datter av forrige bruker, Paal Franssønn. Jacob døde like etter 1828, "men Inger ble 86 aar". (Hun overlevde tydeligvis Jacob med mange år.) Inger og Jacob hadde 4 barn.Kilde: Lorens Berg: Sandeherred. (Her står også om opphavet til Inger Maria)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anita Odberg

Takk for hjelpen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.