Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Renathe Wågenes

[#4172] Helge Olavsdatter, Vinsrygg/Jølster

Recommended Posts

Gjest Renathe Wågenes

Helge Olavsdatter Vinsrygg var gift ca 1650 med Jeremias (Andersen) Myklebust. Hun er død 1674 der. Hvor er Vinsrygg?. Kjenner noen til hennes foreldre??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Karin Gald Semb

Vi har Vinsrygg i Stryn, men i flg vår bygdebokforfatter,J.Aaland, finn ein det same namnet på ein part av Årdal i Breim.Moglege kandidatar frå Stryn: Oluf, brukar av Ingebrigtbr. på Vinsrygg i 1602. Seinare på det same bruket: Oluf Arneson, brukar i 1648, alt i flg."Bygdesoga for Innvik Stryn. Mvh Karin

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell Ove Hattrem

Ifølge et diplom fra Vereide 11.7.1583 ligger Vinsrygg, Bogstad og Frøystad i Årdal (Breim).I diplom av 12.5.1459 er ''Vinzryg'' omtalt som beliggende i ''rear kirckia sognn'' (Re kirkesogn, Breim).Hvor er det blitt av denne Vinsrygg? Kan den ha noe å gjøre med Rygg-gården på andre siden av Breimsvatnet for Årdal?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.