Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ann Kristin Flagtveit

[#4723] Elias Monsson Haukås - Smed på Nesttun i Bergen

Recommended Posts

Gjest Ann Kristin Flagtveit

Er det noen som kan hjelpe med opplysninger om Elias Monsen og hans familie. Han var bror til min oldemor Helene Monsdotter Haukås. Elias var født på Haukås i Åsane 3.2.1866. Han flyttet til Nesttun og var smed. Han skal ha drevet egen smie i Nesttunområdet og hatt flere lærlinger hos seg. Han giftet seg med Sofie Pedersen født 1871, og de fikk disse barna sammen: *Severin Eliasson Monsen - født 1892 *Olga Gurine Eliasdotter Monsen - født 1894 *Øivind Eliasson Monsen - født 1896 *Ingerid Eliasdotter Monsen - født 1898 *Erling Eliasson Monsen - født 1900 Erling skal muligens ha drevet bensinstasjon i Nesttunområdet. Holder på med et etterslektstre og søker etterkommerne til disse barna. Alle opplysninger om denne familien er av interesse, spesielt hvem barna ble gift med og hvor de ble av, men også datoer og sted for vielser, dødsår, m.m.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Enkemann og forhenværende smed Elias Monsen, født 3. februar 1866, døde på Nesttun i Birkeland sokn 29. februar 1956.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ann Kristin Flagtveit

Takker for svar om Elias. Har fremdeles problemer med å finne ut hvor det ble av barna hans og når kona Sofie døde. Brukte de Monsen som etternavn eller kan de ha brukt et annet etternavn som f.eks Nesttun eller Elias` fødested, Haukås i Åsane? Har ikke klart og oppspore gravstedene til noen i denne familien (Birkeland - Nesttun) Er fremdeles interessert i alle opplysninger som kan finnes om Elias og hans familie.Ann Kristin Flagtveit

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.