Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Pettersen

[#6070] Christen Hansen, Sundklak, Waagen, Nordlland

Recommended Posts

Gjest Terje Pettersen

Christen Hansen (Lind)f. ca 1754, er under folketellinga for 1801 selveier på Sundklak på Gimsøy i Vaagan. Av yrke er han gjestgiver og skipper. Han er gift for 2. gang med Johanna Margrethe Lind. Er det noen som vet hvem hans foreldre og første hustru er?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Helge Seglsten

Tja. Dette blir et langskudd, men hvem vet: I 1720 gjøres det opp et skifte i Trondheim etter Svend Henrichsen, nordlandshandler med leie i Lenvik i Troms. Hans hustru er Siri Christensdatter Lind, som blir boende i Lenvik, og driver borgerleiet videre etter mannens død. Et av deres barn er Hans Christian Svendsen, som er 4 år i 1720. Kan det være faren til Christen Hansen Lind?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Helge Seglsten

Litt mer: I skifteprotokollene for Troms (her i Digitalarkivet) er det listet skifter etter to stk. Hans Svendsen, begge døde etter 1754. I tillegg finner du skiftet etter søstera til Hans Christian, Alette Svendsdatter Lind. Men det er mulig det er Trondheims-skiftene du skal se i for å finne den Hans Svendsen som er broren til Alette. De finner du skrevet av i flere eldre hefter av NST.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.