Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Rolf Erik Sanne

[#6270] 82 franskmenn begravet i Bergen på 5 1/2 mnd

Recommended Posts

Gjest Rolf Erik Sanne

Fra medio september 1794 til slutten av februar 1795 finner en ifølge DA 82 franske sjøfolk begravet ved St.J, 49 i 94, 33 i 95. Hva var årsaken til denne massedød av voksne sjømenn ?. Ellers finner man bare sporadisk utenlandske sjømenn begravet i norske havnebyer. Det er mulig dette er omtalt i lokalhistorisk litteratur. mvh en litt nysgjerrig Rolf

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Davidsen

S.W. Brochmann omtalar dette i "Bidrag til epidemienes historie i Norge i eldre tider" (http://home.online.no/~fndbred/sykd.htm) slik:"1794. Kopper, kikhoste, blodgang, meslinger, katarralske sykdommer og skarlagensfeber fantes spredt i Norden. I Sverige forekom en «malign feber» (flekktyfus?). - Hvad Bergen angår så har vi nu atter flere døde enn fødte, henholdsvis 628 og 536. Byen har hatt besøk av et fransk orlogsskib, som har hatt sykdom ombord. Sykdommens art kjennes ikke."Lenke til Brochmann finst òg på info-sida til SAB.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.