Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Eva Lillian Vedahl

[#6433] Christopher Halvorsen, Ihlebekk i Høland

Recommended Posts

Gjest Eva Lillian Vedahl

Hei. Er det noen som kjenner til forfedrene til Christopher Halvorsen, Ihlebekk f. ca. 1662 og død ca... 1725 og hans hustru Maren Christopherdatter f. ca. 1675 og død ca. 1728. Christopher og maren hadde 8 barn. Tra av barna var i militærtjeneste i Trøgstad. Disse barna var: Svend, Ole og Christopher. Har fått opplyst at denne Svend kanskje var den svend som senere var lensmann i Høland i perioden 1746 - 1756. er det noen som kan hjelpe meg.Med hilsen eva Lillian Vedahl

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd Ottesen

Kristoffer Halvorsen, født ca. 1671, død 1723, bygslet like før 1701 det ene av to leilendigbruk på Nordre Ilebekk i Høland. Han var sønn av Halvor Olsen Gromsrud, på andre siden av Bjørkelangensjøen. Kona, Maren Kristoffersdatter, født ca. 1678, død 1728, datter av Kristoffer Madsen Bliksrud (fra Berger i Eidsberg, født ca. 1652), og Karen Gulliksdatter fra Bliksrud. - Nordre Ilebekk var krongods inntil 1726, da gården ble solgt til private, og dette medførte at familien måtte flytte fra bruket etter av Maren døde 1728.Deres eldste sønn, Svend Kristoffersen, født ca. 1700, døde som soldat på Sandum 1742 og ser ut til da å ha vært bosatt på Fremstetjern under Sandum.Hilsen Odd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Eva lillian Vedahl

Tusen takk for svar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.