Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Per Hansen

[#6750] Gedcom

Recommended Posts

Gjest Per Hansen

Hvor kan jeg laste ned siste versjon av Gedcom, og er det gratis? Skal overføre info fra PAF til DISGEN 8,0. Går det bra uten at det blir noe kluss? Mvh. Per Hansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Du kan jo lage GEDCOM i PAF! Når du f.eks. lager en web-side (gjøres automatisk) genereres også en GEDCOM-fil som du lett kan overføre til DISGEN. Selvfølgelig er det da en fordel at du har multispråk-versjonen, foruten kan du få trøbbel med å overføre Æ, Ø, Å... Men det tar bare et øyeblikk å sjekke... evt. kan du jo bruke søk/erstatt funksjonen for å få rettet de tre bokstavene.Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Otto Jørgensen

Det går vanligvis greit å overføre data mellom ulike programmer ved hjelp av GEDCOM, slik at om du lager en GEDCOM-fil i PAF og senere importerer den til DISGEN eller andre programmer går dette stor sett greit. Ulike programmer kan ha litt ulik tolkning av noe av GEDCOM-strukturen, men samtidig vil de aller fleste program også ha en liste som viser hvilken informasjon som ikke ble importert i det andre programmet.Det kan derfor lønne seg først å importere disse data til en temp.katalog i det nye programmet for å se hva som ikke blir med, og om alt ellers ser bra ut. Rette opp evt. feil og legge til det som mangler. Så slår du sammen denne temp.databasen sammen med den ordinære databasen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Hansen

Mange takk for alle svar! Per

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.