Jump to content
Arkivverket

[#7558] Hammermoen gård, Sigdal


Guest Lill-Reidun Andersen

Recommended Posts

Hei igjen!Hva lurer du på? Truls er sønn av paret over ham i tellingen, Thor Aslesen og Anne Colbiørnsdtr. Helge (eldre variant av Helga, mannsnavnet på den tiden var ofte skrevet Helje) var kona hans. Barna var Anders og Anne, men det har du jo skjønt.Helge og Truls ble gift 15 Jul 1794, Krødsherad.Tor fra Hamremoen og Anne fra Gren ble gift i 1751. De fikk Truls i 1759.Anne Kolbjørnsdtr. Gren f. 1727, Krødsherad foreldre Kolbjørn Nils. Gren og Ragne Andersdtr. Bjertnes. Ser ut som de bodde på Sæsrud i Norderhov da Anne ble født. Hun ble døpt i N. 22.5.1727.Tor Aslesen f. 1717, sønn av Asle Trulsen Slevika og Ingebjørg Ellingsdtr.Informasjonen har jeg funnet på www.familysearch.com, håper det er til hjelp!

Link to post
Share on other sites
Guest Tormod Thoresen

Ellers er det vel viktig å nevne at Hamremoen ikke ligger i Sigdal, men i Krødsherad.Gården er første gang navnt som Hammremoen i 1761. Tidligere og også noe senere skrev man gården som Hamre. Tidligere var dette en del av Slevika.Hamremoen-krysset har nok mange av dere passert om dere har vært i Hallingdal. Om man da enten kommer kjørende mot Oslo eller fra Oslo ligger dette krysset helt i enden , Øst ved Krøderfjorden. Det går en vei inn til Krøderen som man bruker å kjøre til Drammen, over Hokksund. Jeg har selv en tipp tipp oldefar som er født i dette området.Tormod

Link to post
Share on other sites
Guest Lill-Reidun Andersen

Hei. Takk skal dere ha, Heidi og Tormod. Det er artig å få vite hvor i verden mine aner bodde. Er litt kjent på de kanter da vi hadde hytte i Ådalen. Hilsen Lill.

Link to post
Share on other sites
Guest Are S. Gustavsen

Erling,Jeg synes det er mest morsomt å tenke på at både Sigdal og Krødsherad m.fl tilhørte Tunsberg sysla og dermed etter alt å dømme Vestfold inntil 1388. Rettslig sett tilhørte jo området Tunsberg lagdømme til 1696.mvh Are

Link to post
Share on other sites
  • 9 years later...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.