Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Rune Hårstadsveen

[#8976] Margrete Pape/von Papen

Recommended Posts

Gjest Rune Hårstadsveen

Margrete Pape/von Papen var visstnok født i Tyskland, og er vel best kjent som Fredrik IIIs elskerinne og mor til grev Ulrik Fredrik Gyldenløve. Men hun ble også gift med amtmann og etatsråd Daniel Hausmann, og har etterslekt i Norge.Kjenner noen til hennes bakgrunn/aner - evt. litteratur rundt dette? Og hva med Daniel Hausmanns forfedre?På forhånd takk for all hjelp!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tom Askerøi

Det er mange som forgjeves har lett etter Margrethe Pape's ættebakgrunn. Iflg Suhm skal hun være datter av en ansatt ved jomfrukloster i Itzehoe i Holsten, Nicolaus Pape og hustru Anna. Thomas Achelis hevder at nevnte kloster aldri har hatt noen ansatt ved navn Nicolaus/Claus Pape.Carl Johan Pape har i en artikkel i (dansk) personalhistorisk tidsskrift gitt hustrien Anna etternavnet von Hatten i en artikkel om den slekten (tvilsomt??) og påvist at Margrethe hadde to søstre, Hedwig gift med Heinrich Hagge og Elisabeth gift med Arend Henning von Hatten.Om Daniel Hausmann vites visstnok en god del mer. Hans foreldre var senator i Bremen Daniel H. (født før 1606, død 10/5-1642) og hustru Gesche Schulte.Hans farfar var en Heinrich H. som døde i 1606 og dennes hustru Beke von Büren.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.