Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Bjarte Breistein

[#10772] Peder Olsen Holsund,Fusa

Recommended Posts

Guest Bjarte Breistein

Er det noen som kan hjelpe meg med Peder Olsen Holsund ? I 'Soga for Fusa' bind 2 s.175 er han oppført som sønn av Ole Pedersen Gangstø-Holsund og Brita Halvarsdtr. Lunde.Detstår videre at han giftet seg med Hedvig Kristine Grung og flyttet til Ådland.Dehadde barna:Kristianne f.1871(må være feil)og Lars f.1878.Dette er min Peder fordi foreldrene er riktig. Men når jeg finner Peder Olsen på Ådland s.258 stemmer det dårlig.Han er født i 1835,men han er gift med Hedvig Kristiane Broch Grung født i Avaldsnes 1836.Dette må vel være de samme.Her har de barna:Ingeborg Malene f.1870,Kristi Anna f.1874 og Oliva Hansine f.1877. Peder Olsen Holsund som jeg har,giftet seg med Ranvei Isaksdtr. Kuvik fra Finnås og fikk barna Olav Andreas i 1890 og Isak Bertin i 1894. Spørsmålet er om han var gift to ganger eller om det er to forskjellige personer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Iflg. IGI inngikk han første giftemål 30 år gammel 3/12 1865 Årstad Bergen med Hedvig Kristiane Hansdt. Grung 20 år. Hun er fca. 1833 Kolstø Avaldsnes og faren het Hans Peter Jensen Grung f. 1801.Jeg ser han ikke er på Ådland eller Holsund i 1900, og lurer på om det er han som er i Finnås.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bjarte Breistein

Takker for svaret ditt.Men det er nok ikke min Peder,du har funnet for han var født i 1858. I 1865 var han pleiebarn hos morbroren på Lunde i Os og i 1900 er han oppført i Finnås,og hadde midlertidig bosted i New York. Siden det helt sikkert er feil i Bygdeboken,må jeg nok undersøke i kirkebøkene.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.