Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Sissel Endresen

[#10794] Dødslisteprotokoller

Recommended Posts

Guest Sissel Endresen

Jeg leste på sidene til Slekt.no. at dødslisteprotokoller kan offentliggjøres etter 60 år. Er det slik at du må skrive til riksarkivet for å få innsyn i disse, eller er de fritt gjennomsyn på riksarkivet?Jeg leter etter en nål i høystakken og jeg har ikke lyst til å gi meg før jeg er 100% sikker på at jeg helst bør det. Personen jeg leter etter er: Elin-Anna Kristiansdtr. f. 19.06.1846 i Skogn (Nord-Trøndelag)døpt. 24.08.1846 i Levanger. Giftet seg 02.11.1871 i Frosta kirke med Jon Holm f. 02.12.1839 i Fåberg. Flyttet til Stjørdal og fikk 5 barn sammen. Jon Holm døde i Stjørdal 10.03.1878. Elin Anna flyttet da visstnok til Levanger. Greier ikke å finne ut når hun døde. Er veldig glad hvis noen orker å hjelpe meg å lete etter denne nålen. På forhånd takk!Med vennlig hilsen Sissel Endresen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

De fleste dødsfallslistene ligger i statsarkivene, i arkivene til hver enkelt skifterett (sorenskriver/byskriver/byfogd). Dødsfallslistene ble sendt fra lensmannen til skifteretten ved utgangen av hver måned. Den inneholder en god del flere opplysninger enn kirkeboken/klokkerboken, spesielt om arvingene. Men det blir ikke stort enklere å leite seg fram i dødsfallslistene enn i kirkebøkene/klokkerbøkene.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest May Bjerke

Hvilke opplysninger trenger man for å kunne finne en person i dødsfallslistene og hvilke opplysninger finner man i dødsfallslistene? Hilsen May.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Arne Langås

Det kan være greit å vite full dato, iallfall måned. Slik listene for Stjør- og Verdal er organisert, ligger hvert år i egne bokser. I hver boks er listene sortert månedsvis (i omslagsark). Når en så har funnet rett måned, må en bla seg gjennom alle lensmannsdistrikt.Opplysningene varierer. Sjøl har jeg sett litt på Frosta og Åsen. I lange tider, iallfall fram til 1920-tallet, er arvingene ytterst sjeldent nevnt; det nevnes bare at avdøde hadde 'voksne barn som arvinger', 'foreldrene lever' (ved barnedødsfall), evt. 'intet til arv'. Ellers står dødsdato og den dato dødsfallet ble meldt til lensmannen.Fra andre steder, f.eks. Stjørdalen og Kabelvåg på samme tid, har jeg vært borti navn på arvingene og deres tilknytning til avdøde.Mvh Arne Langås (a.langaas@c2i.net)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Egil Sundelius

Er det dette tema, Sissel? hilsen Egil S.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.