Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Rønnaug Trondsen

[#10905] John Henriksen Rossing, Strinden?

Recommended Posts

Guest Rønnaug Trondsen

Prøver meg på nytt med et innlegg jeg hadde for en tid tilbake, uten videre respons: Det jeg leter etter er opplysninger om John Henriksen Rossing. I 1895 befant han seg i Borge i Lofoten, og fikk datteren Aagot med Albertine Hansen f:1867 fra Høines i Borge i Lofoten (datter av Hans Jacob Hansen f:1828 og Agnethe Gulbrandsdtr. f:1841) I FT 1900 for Strinden finner jeg en John Henriksen Rossing f.1870 fra Tolgen, som stenhugger ved T.hjems Domkirke, men er usikker på om dette er samme mann. Noen som kan hjelpe meg videre med nærmere opplysninger?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anette Skogseth Clausen

Til Rønnaug Trondsen,Vi mottar feilmelding på e-postadressen din. Vær vennlig og bekreft den korrekte adressen til digitalarkivet@uib.noInnlegget står i fare for å bli fjernet om vi ikke mottar en bekreftelse innen en uke.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Rønnaug Trondsen

Beklager, skrivefeil. Feilen er rettet opp.Rønnaug

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Håkon Aasheim

Til Rønnaug Trondsen - eller andre som vet noe:16.10.1858 ble det født en gutt Johan Edvard Henriksen (Berg) i Straumen i Kvæfjord. Foreldrene var Henrik Henriksen ROSSING, f. 1790 i Trondheim og død 1865 i Kvæfjord, gift 1859 med Katrine Johnsdtr. (Storjord i Kvæfjord), f. 1818, d. 1859.Denne H. H. Rossing burde da vært å finne i FT 1801 for Trondheim, men jeg fikk ingen treff. Det var en annen Rossing der, omtrent på samme alder, som i beste fall kunne være en bror. Men uansett finner jeg ikke noen foreldre.Det kunne jo være en forbindelse med din John Henriksen Rosseing på bakgrunn av Henrik-navnet. Har du funnet noe mer ut denne slekten?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Torleif Berg

Til Håkon Aasheim og Rønnaug Trondsen.Johan Edvard Henriksen (Rossing) som var f. i Kvæfjord 16.10.1858 hadde 3 barn utenom ekteskap i årene fra 1882 til 1887 med 3 forskjellige damer. Etter 1887 har det ikke vært mulig å finne noe spor etter han. Jeg har lett i folketellingen 1900 uten å finne noe om han. Likeså har jeg lett i alle emigrasjonsprotokollene uten å finne spor av han.Kan han ha 'gått under jorden' etter 1887 og så kanskje dukket opp igjen på Borge i Lofoten 1895 ? ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.