Jump to content
Arkivverket

[#11532] Bygdebok for Tysfjord, Nordland?


Guest Håvard Ler

Recommended Posts

Guest Håvard Ler

Hei! Noen som har tilgang til evt. bygdebok for Tysfjord? Jeg leter etter opplysninger om far til Aslak Henry Severin Olsen f. 7/5 1895 Tjørnes indre Kjær i Tysfjord. Mora, Anna Sofie Arntsdtr., kom derfra.Farens navn var tømmermann Ole Arntsen (f. 1857?). Regner med at det er han vi finner under Mandfjord i Tysfjord i 1900. Men hvor kom han fra??

Link to post
Share on other sites
Guest Håvard Ler

Finner en gårdbrukersønn Ole Arntsen 8 år på Grundfjord i Lødingen (Tysfjord) i 1865, men det var vel ikke vanlig at samer var gårdbrukere på den tida? Er ikke opplyst noe om etnisitet i 1865-tellinga. Aslaks mor fikk også et uekte barn i 1891, og der er en Ole Arntsen Grønfjord oppført som vitne. Det tyder i hvertfall på at disse familiene hadde nære forbindelser, men det beviser jo ikke noe som helst.

Link to post
Share on other sites
Guest Andreas Snildal

Om de lulesamiske slektene i bla. Tysfjord og Jokkmokk-området i Sverige, finnes det et register laget av August Ljung på oppdrag av Rasbiologiska insitutet i Uppsala, om jeg ikke husker helt feil. Se bla. Peter Berg Mikkelsens innlegg i denne diskusjonen på Anbytarforum LenkeMvh. Andreas Snildal

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.