Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Knut Falchenberg

[#11963] Ridder som borgerlig stilling i FT

Recommended Posts

Gjest Knut Falchenberg

Hva betyr det egentlig når det står 'kjøbmann, Ridder' som borgerlig stillingsbetegnelse i folketellingen. I dette tilfellet FT Larvik 1825, Fredrich Falchenberg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest David Widerberg Howden

Han kan jo ha fått en St.OlavsordenMin tippoldefar var ridder av krigskorset første klasse av St.Olavsorden. (er ikke helt sikker på om St.Olavsorden fantes i 1825).BORTSETT FRA DET SÅ KAN DET JO VÆRE I UTLANDET HAN HAR FÅTT EN UTMERKELSE?.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kaare Seeberg Sidselrud

St. Olavsordenen ble innstiftet i 1849 - så den er det ihvertfall ikke. Kan være den svenske Sverdordenen, men tror ikke den hadde et eget krigskors på det tidspunkt - det samme gjelder i og for seg Dannebrogsordenen. Det kan være et ordenstegn med korslagte sverd - tildeles militære, men blir ikke et krigskors av den grunn. Er i en del land forskjellen mellom sivil og militær del av en orden.Hva Fredrich Falchenberg angår, ville jeg undersøkt om han var ridder av Dannebrogsordenen - det var ikke ualminnelig blandt sentrale kjøpmenn på den tiden - spesielt fra Vestfold. Det kan også være en av de svenske ordnene, f.eks. Vasa-ordenen. Har du sett på slektsboken for Falchenberg/Falkenberg?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Frederick Falkenberg døde 29. juni 1832, nær 80 år gammel. Da var han 'R.V.O.' ifølge Gløersen's Dødsfall i Norge 1826-1840. Han var altså ridder av Vasaordenen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.