Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Asbjørn Lind

[#12113] Meeschow/Meskov/Menshoff fra Bergen

Recommended Posts

Gjest Asbjørn Lind

En av mine formødre het Mette Elisabeth Meskov/Menshoff, født. ca. 1773. Tradisjonen sier at hun skal være av tysk, eller nederlandsk avstamming. Hun kom til Folden prestegjeld i Nordland hvor hun fikk sitt første barn i 1798. Jeg har bragt på det rene at det i Bergen i 2. halvdel av 1700-tallet bodde Meeschow-slekt, trolig av tysk avstamning ettersom de benyttet Maria-kirken. Noen som kjenner nærmere til denne slekten?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Knudsen

En Mette Elisabeth ble f. 1/5 dpt. 7/5 1771 KK, foreldre Johan Meschow mægler, og Anna Ehlers.Gift 6/7 1756 KK Johan Adam Meschow og Anna Ehlers, stilling Uk jomfru.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Johan Adam Meschow overlot posisjonen som stadsmegler i Bergen til Claus F. Wulf 15. september 1786, og skulle da ha månedlig pensjon på 5 3/4 riksdaler, mens hans hustru skulle ha 30 riksdaler utbetalt umiddelbart. Han og hans kone Anna Ehlers hadde ti barn til dåpen i Korskirken mellom 1756 og 1771, og Mette Elisabeth er det yngste barnet. Sollied har ikke registrert hvem Anna Ehlers er datter av, men Anna, døpt 31. august 1738 og datter av Friderich Ehlers og Barbara Kaae, ser svært sannsynlig ut. Fornavnene Friderich og Barbara dukker opp som navn i barneflokken til Johan Adam Meschow og Anna Ehlers.Fridrich Ehlers kom fra Ochel i det Hannoveranske, og tok borgerskap i Bergen som kjøpmann 26. juni 1727. Forretningene gikk ikke hele tiden like godt, og han gikk falitt i 1759. Han giftet seg i Korskirken 11. juli 1726 med Barbara Jochumsdatter Kaae, døpt i Korskirken 28. september 1708.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Asbjørn Lind

Av flere grunner har jeg ikke vært inne og sett svarene før nå. Meget nyttig og opplysende - tuse takk. Men det refereres til 'Sollied', hvem er det? Har han offentligjort et større arbeide, eller er dette en samling som er tilgjengelig noen steder?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.