Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Svein Arnolf Bjørndal

[#12623] Tone Trondsdtr. (ca. 1686-1766), gift til pl. Hiran på Krokskogen, Hole. Opphav?

Recommended Posts

Guest Svein Arnolf Bjørndal

Tone var gift med Rasmus Bentsen Hiran (ca. 1688-1745)De hadde disse barna:1) Anne, dpt. 29/9 1723, Hole. Gift med Hans Amundsen. Bosatt på Hellandseie.2) Kari, dpt. 31/7 1729.3) Trond, dpt. 22/4 1734, Hole. Begr. 16/5 1734.4) Trond, dpt. 26/5 1737, Hole. Gift 11/2 1762 i Norderhov med Berthe Eriksdtr. De bodde flere steder, til sist i Bragernes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Grethe Flood

Dette er på siden av tema, men jeg tar det inn [url="http://www.kjentmannsmerket.org/Benteplassen.htm>http://www.kjentmannsmerket.org/Benteplassen.htm. Her står det:”Benteplassen er en gammel finneplass i Krokskogen(…)Opprinnelig het plassen Hiran, som er finsk for «Musebråtan». Her bodde etter hvert finnebonden Bent og kona hans, Kari. Under svenskehærens fremrykning i 1716 klarte de å villede soldatene og ble siden belønnet med tre års skattefritak for sin «Troeschab, Fliid og store Hazard». Dette forteller oppslagsverket «Marka fra A til ?. Siden er det reist et minnesmerke på Benteplassen, det ligger på vestsiden av veien.”Her er også en lenke om Benteplassen (Hiran)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Svein Arnolf Bjørndal

Takk for svar, Grethe, men akkurat dette visste jeg fra før. Det er forresten ikke særlig sannsynlig at Bent Aslesen Hiran var finne, jfr. en annen debatt her tidligere, men han har trolig overtatt en plass ryddet av finner.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.