Jump to content
Arkivverket

[#13544] Folketellinger etter 1900


Guest Arne Neegaard

Recommended Posts

Guest Arne Neegaard

Når får vi tilgang til nyere tellinger? Har drøssevis av aner født like etter 1900. Mener at jeg leste en gang om sperring av data, er ikke det 80 år? Mvh Arne

Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Som følge av bestemmelser i statistikkloven fra 1907, og seinere avtaler mellom Statistisk Sentralbyrå og Riksarkivaren, er de landsdekkende folketellingene i regi av Statistisk Sentralbyrå (1910, 1920, 1930, 1946, 1950, 1960, 1970, 1980) sperret i 100 år. Det igjen betyr at 1910-tellingen, som vi er godt i gang med å få registrert, blir lagt ut på nett den dagen den er åpen, ved årsskiftet 2010/2011.Det har i tillegg til de landsomfattende tellingene vært gjennomført en rekke kommunale folketellinger. Disse er åpne for alminnelig bruk etter 60 år, men vi får ikke lov til å legge dem ut på nett dersom vi ikke innhenter tillatelse fra alle gjenlevende. Det blir en umulighet, og følgelig ligger det an til en 100-årsgrense også der.

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...
Guest Bjørnar Sæternes

Hei! Hvordan finner jeg ut om det har vært lokale kommunale folketellinger i en kommune? Eller er dette noe som er foretatt i alle kommuner? Trenger tilgang til slike for Leka kommune i Nord-Trøndelag frem til 1946.

Link to post
Share on other sites
Guest Espen Grønna Brataker

Kommunale folketellinger ble foretatt etter bestemmelse fra kommunestyrene. Det var helst i byene det ble foretatt slike tellinger. Jeg har gjort et raskt søk i arkivverkets katalog, men kan ikke finne noe kommunal telling for Leka der.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.