Jump to content
Arkivverket

[#13989] Ole Larsen, Giertrud Marcusdatter, Askøy


Guest Renathe-Johanne Wågenes

Recommended Posts

Guest Renathe-Johanne Wågenes

Ole Larsen gift med Giertrud Marcusd. f.ca 1677 død 1759 Ask. Finner ikke vielsen i Domkirken. Har 2 barn Ingebor 1724 og Søren 1727. Marcus er jo et ganske uvanlig navn og dermed har jeg et håp om å kunne finne hennes foreldre. Kjenner noen til familien??

Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Det er vel ikke til stor hjelp, men i 1665 Lindås Rødøy, Hougland grd. Marchus 50 år, Manger pr.gj.Da fantes navnet Marcus i Manger ihvertfall. I 1704 fantes også en ung Marcus, og han var også fra Manger.

Link to post
Share on other sites
Guest Bjørn Davidsen

Denne Ingeborg Olsdotter som du nemner, er det den Ingeborg frå Ask som vert gift som 'dannepige' med Magne Bergesen i 1745 (og som alt sumaren 1744 fekk sonen Nils med han - og sidan både dottera Gjertrud og fleire born, m.a. sonen Søren)?Etter det eg kan sjå, budde Ole og Gjertrud m.a. på Strømsnes. Folket på den kanten av Askøy er ikkje gode å finne ut av. Dei kom ofte rekande 'på ei fjøl'. Men Ole kan vere den 'landsoldaten' som vert vigd i DK på 1720-talet, utan at det står kven kona var (avdi kyrkjeboka manglar og det berre fins rekneskap for innbetalt avgift).Men der er skifte etter ein Markus Haugland kring 1706 i Herdla skipreide. Det burde du sjå nærare på. Kan hende han hadde ei dotter Gjertrud ... Men nokon handfast garanti for at det er same jenta, vil det jo ikkje vere. Men det kunne i alle høve vere eit spor å gå vidare på.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.