Gå til innhold
Arkivverket

[#16783] Har du funnet 'kjente' personer i dine aner ?


Gjest Jan Frode Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Knut Fjogstad

O.G.Dale:En særdeles kjent person er da Ramborg Knutsdtr. Med riktig redskap fikk man fjernet denne grensen for flere år siden. Likevel er det en mulighet for innpoding av denne grensen senere, såfremt det manglende dokument gjenfinnes.LenkeTemaet er vellest men med svært få innleggere. Da har jo Tore H. Vigerust rett i sin påstand, men neppe den i hans forrige innlegg da de henviste begge kjenner til noteheftene.Mvh Knut

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hans Petter Engh

I vår slekt har vi siden 1813 blitt fortalt at vi har en anmoder som fikk barn med en svært kjent greve i Sverige. Jeg synes det er interessant å finne ut av det, men vil ikke føle at jeg er noe bedre enn andre av den grunn. De personer som føler seg hevet over andre av den grunn eller de personer som er sjalu har et problem. Vi kan da ikke selv bestemme hvem som har vært i vår slekts- anerekke? Man kan ikke stikke under en stol at det er litt krydder for en som søker etter aner at det dukker frem adel eller andre kjente eller spesielle personer? Vi er også i slekt med Brattene, Gjeslingene, Tynnølene via gårdene Fougner Nordre i Gausdal og Horgen i Heidal med forgreninger tilbake til mange andre i fjern tid. Vi har også røtter til en gammel smedslekt Wennerstrøm ifra Vermland. I den slekten som var arbeider og slitere stakk det seg frem en person, Ivar Teodor Wennerstrøm(Vennerstrøm) som ble en stor tidningsmann og politiker. Han var Landshøvding i Vermland frem til han døde i 1945 og tilhørte socialdemokratene. Det er viktig å fremheve dyktige personer som ikke ble født med sølvskje i munnen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Frode Johansen

Til Kari Nerbu innlegg (174): Jeg hjelper deg gjerne med å finne ut om du er i slekt med Chr.Michelsen,selfølgelig HELT gratis. Send meg en e-post: jafjohan@start.noNøtter er alltid spennende. Jeg har sett endel på kjente personer og syslet litt med familien deres for å se ut i slekten deres om de krysser noen av mine.Det synes jeg er artig! Jan Frode Johansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest knut fasting

Til trådens tema:Jeg prøver meg igjen med Geseke Fredriksdatter. Hun skal være datter av Fredrik II og Hilleke Marike Degener, og skal ha mange etterkommere, også her i røysa.Hun skal ha hatt en halvsøster, Catharine g.m. Lange Harmen Hoyer, som også var gift med Maria Hansdatter Splenters, datter til Geseke F.Kan våre middelalder/adelseksperter kommentere ?; o} knut f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Andreas Snildal

Med fare for å bli beskyldt for å leke forumpoliti, vil jeg påpeke at Knut Fasting bidrar til endre trådens opprinnelige tema når han spør om forhold rundt enkeltpersoner i innlegg 181. Jf. Aase R. Sæthers hjertesukk i tema 35634: Nye tema i gamle/lange trådar LenkeHvorfor ikke opprette et eget tema med tittelen 'Geseke Fredriksdatter' e. l.?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest knut fasting

Jeg trodde Fredrik av Danmark kanskje kunne passere som kjent person, men kan godt lage egen tråd. Dessuten har Fredrik fåt galt nummer...; o} knut f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Andreas Snildal

Flott Knut!Jeg mente forøvrig ikke at en evnetuell avstamning fra kong Fredrik ikke hørte hjemme i denne diskusjonen, men en diskusjon av sannhetsgehalten i en slik påstand kommer utenfor trådens opprinnelige tema.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Andreas Snildal

Knut Fasting: Jeg vet ikke hva som er hensikten din med en slik bemerkning, men morsomt synes jeg det i alle fall ikke er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest knut fasting

Jeg ber om unnskyldning, du har sikker hørt den før.La oss ikke avspore temaet ytterligere.Jeg har nettopp forsøkt å kappe av meg tommelen, og synes ortografien er blitt betydelig bedre allerede.Kan samme metode kanskje brukes angående humor ?(((; o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Knut - for å si det rett ut - din humor sporet av i dette tilfellet.Så til selve temaet angående 'kjente' personer blant våre aner. Jeg har ikke giddet lese hva som står under dette temaet før for noen dager siden. Temaet startet 31/8 - 2003 og ble 'gjenopplivet' av temaets eier 4/1 - 2006, hvilket fører til at noen svarer på Tore Vigerusts 'fornærmelser' tre år for sent. Det er hva jeg har funnet av morsomt her - ellers ingenting.Av fornuftige innlegg her vil jeg nevne innlegg 131 (Berit Knutsen) og 141 (Svein Adolf Bjørndal). Hva fikk jeg ut av å lese alt som stod her? Ikke så mye egentlig.Mvh Astrid R

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ellef Ellefsen

Synes dette er *humoristisk* debatt, med en noget gåtefull nummerering av innleggene. Det opprinnelige innlegg (151) er nu erstattet av det opprinnelige (152). Hva nu enn grunnen kan ha vært.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Astrid (189), kom med virkelig med fornærmelser for 3 år siden her i tråden ? Hva var de fornermede ord og i hvilket innlegg kom de ?Elles, det opprinnelige innlegg 151 er fjernet av redaksjonen. Heldigvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Sandblost

En kvinne jeg snakket med for noen år siden var svært stolt av å være i familie med en nålevende, kjent person. Slektskapet mellom dem var som følger: Hennes avdøde manns kusine var svigermor til søsteren hans!Ønsket om å knytte familiebånd med kjente personer kan tydeligvis få en til å strekke strikken veeldig langt. Det samme gjelder forøvrig denne debatten - som iløpet av de siste 10 innleggene er kommet temmelig langt bort fra det opprinnelige spørsmålet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Slippe ut dampen ? Hanne har i innlegg (som nå har nummer 157) og Astrid nå sist 189, kommet med kritikk rettet mot meg personlig. Jeg er jo den eneste her i forumet som det tillates personrettet kritikk imot. Hver gang det skjer, sitter jo personalet ved Statsarkivet i Bergen og ler seg skakk ihjel. Jeg har sikkert kommet med tilsvarende kritikk av andre, men det er blitt noen år siden sist.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Til Tore Vigerust (innlegg 191):'Fornærmelser' var et sterkt uttrykk, men jeg satte det dog i gåseøyne. Nå har jeg lett som en gal for å finne de innlegg det gjelder. Slik er er det i et tema som dette som vokser ut over seg selv. Men jeg fant, jeg fant, som Askeladden sa. I innegg nummer 157 er det et innlegg rettet mot deg (noe du skrev tre år før), som du forlanger svar på i innlegg 162. Du fikk også svar.Unnskyld - jeg mente ikke å henge deg ut. Er vi da ferdig med dette?Mvh Astrid i Trondheim

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn Johannessen

Jeg synes ikke denne debatten inneholder morsomheter i det hele tatt. Dessuten har den for lengst beveget seg bort fra utgangspunktet - et utgangspunkt som i og for seg verken var spesielt morsomt eller særlig interessant.Ellers oppfatter jeg det slik at Tore har misforstått Astrid litt. 'Fornærmelser' sto i anførselstegn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Til Tore: Du må itj vårrå så frøyn! (=nærtagende) Nå har jeg - tror jeg - forklart sammenhengen. Fra min side er dette (forhåpentligvis) avsluttet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Johannes Erstad

Etter at opprinnelig innlegg 151 er fjernet ser noen av de etterfølgende innlegg litt underlige ut, f.eks. nåværende innlegg 151, 152 og 153. Særlig 153! Går det ikke an å legge inn et 'dummy'-innlegg eller noe sånt som nr. 151? Kanskje en forklaring om at her er et innlegg fjernet? Prinsippielt er jeg skeptisk til at det ble fjernet.Når det gjelder slektskap til kjente personer: For en stund siden oppdaget jeg at niese til en av mine tipptippoldemødre var gift med genealog Johan Fredrik Lampe. Hun het Anna Dorothea Sørensen og var hans andre kone.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Jeg ser ikke har vært presis nok. Det skrevne ord er visst utilstrekkelig. Det jeg fant morsomt var altså at noen svarte på noe Tore sa for tre år tilbake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Skorpen

Så har det skjedd igjen. Innlegg er fjerna utan at eg har lese det. Grr...Kan ikkje redaktøren bruke ein svart sladd over slike innlegg, istaden for å fjerne dei? Så stemmer i alle fall nummereringa?Så tilbake til tema.Eg har kjende personar blant anane mine. Det er artig å møte kjende personar, enno artigare å møte kjenningar. Artigast til no var det då er fann kona mi - vi er sjumenningar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.