Gå til innhold
Arkivverket

[#60067] Nasjonalt nettsted for slekt


Gjest Odd Einar Tømmerås
 Del

Recommended Posts

Gjest Per-Olav Broback Rasch

Tore (73), tallene gjelder kun Genealogiske ressurser, og ligger nederst til høyre på Genress: www.disnorge.no/genress/Om det er det reelle tallet kan jeg ikke uttale meg om, men det må man vel tro...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Jørgensenn

Til (75)Det er sikkert ikke 'mye' arbeid, men det kreves innsats og alle som har kilder å bidra mer, kan jo veldig greit gir denne informasjonen videre. Linken for dette finnes.Ikke for å kritisere noen enkel, men det er alltid lett å si at informasjonen finnes; det er bare å gjøre det.Tross alt er det mennesker på frivillig basis som driver det meste og en liten hanndstrekning med birag/korrigeringer fra de mange som ser ting og har gode ideer, er sikkert velkommen. En god regel er at vi får det ikke bedre enn hva vi selv også bidrar med. Dessuten tror jeg også DIS vil sette pris på flere medlemmer samt også medlemmer som stiller i ulike sammenheng og løfter i sammen. for ikke å glemme NSF, så er nokm situasjonen sikkert den samme der.Kom på banen og løft i felleskap.Jeg foreslår at alle konkrete bidrag og kommentarer sendes til de adressen som er oppgitt av DIS og jeg er sikker på at alle ting blir seruølst vurdert og evt. iverksatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Biberg Kristensen

Jeg er nok enig i at det er bedre med én god lenkesamling enn flere halvbra. Derfor vil jeg støtte opp om at man hjelper DIS med å videreføre den lenkesamlinga som i sin tid ble opprettet av Asle Jonassen. Den er uansett den beste genealogiske lenkesamlinga vi har her i landet. Jeg synes Arnfrid har gjort en god jobb i å bringe dette temaet på bane, og håper samtidig at DIS kjenner sin besøkelsestid og virkelig tar et skippertak for igjen å gjøre sin lenkesamling til Norges beste og autoritative lenkesamling på genealogiske ressurser. Da holder det alvorlig talt ikke at man sitter på rompa og sutrer over at det ikke blir sendt inn lenker. Vær litt aktive! Arnfrid har tydelig vist at med en smule initiativ kommer man langt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Biberg Kristensen

Ettersom denne tråden allikevel har vandret totalt ut i det hinsidige hva angår å holde seg til tema, har jeg samtidig lyst til å nevne hvorfor jeg ikke deltar på DIS-norges forum. Det er så oppstykket i moderne kommuneinndeling at jeg ikke skjønner at noen kan finne seg til rette her. For å ta et eksempel med Telemark, hadde det etter min mening vært greit å dele opp fylket i øvre Telemark, nedre Telemark med Grenland, og eventuelt Vestmar-regionen rundt Kragerø som eget distrikt. Istedet har man altså valgt å stykke opp fylket i 24 forskjellige områder. Innenmfor historisk tid overlapper disse områdene hverandre slik at dersom jeg hadde hatt lyst til å stille et spørsmål om en beboer på Vestsida i Porsgrunn før 1764 ville jeg bli stilt overfor et temmelig umulig valg: Solum, som er det herredet som dengang Vestre Porsgrunn sorterte under, finnes ikke som eget oppslag. Solum er i dag en del av Skien kommune. Skal jeg da poste mitt spørsmål under Skien eller Porsgrunn?Jeg kunne godt tenke meg å følge med på et forum om nedre Telemark, men ikke 20 forskjellige fora som faller innenfor mitt interesseområde og som hver for seg har tre-fire ulike tråder pr. år. Når har DIS-Norge tenkt å gjøre noe med denne fundamentale designbommerten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Jørgensenn

(78) viser igjen til DIS og referer til disse og at de i grunnen må øke aktiviteten for å bedre GENRESS.Men jeg vil samtidig påpeke at vi alle har interesse av en god samling med linker og dermed er det logisk at alle (medlemm av DIS eller ei) bidrar.Det er kun felles løft som øker kvaliteten. Og vil man ikke bidra til dette fellesløftet, da synes jeg heller ikke at de samme personer skal klage (ikke her ment noen spesielle personer: den enkelte vet vel best selv) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Espen Berg

Til (72): Når tok du skjermdumpen (altså når observerte du feilen)? Jeg har fått høre at databasene til DIS-Norge var nede for vedlikehold for ikke lenge siden. Det kan være at du 'traff' akkurat da. Kan du se om du får samme melding på skjermen om du prøver igjen? Om du fortsatt får samme melding hører vi gjerne fra deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Lise Hovdal

Til nr. 79: Jeg tror det kan være fint for dem som stort sett har sin slekt på ett område at det er så spesifisert som det er i på DIS sine sider, men for deg og for oss som har slekt over store deler av landet blir dette for uoversiktlig og en orker ikke å gå inn på hvert enkelt sted hver eneste gang en er der inne(jeg har minst 10 kommuner på Helgeland, 2 i Lofoten, 5 i 'Inntrøndelag, 2-3 i Sør-Trøndelag, minst 4 i Buskerud, og Bergen i Hordaland). Man kan legge inn at man kan få e-post når det dukker opp svar på emner der, men det er sjelden det dukker opp noen slike e-poster. Forresten så skulle vel dette kanskje ha vært diskutert på DIS sine sider. For meg blir Digitalarkivet det mest oversiktlige med så mange steder som jeg har å forske slekt i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Under Genealogiske ressurser er det noe som heter Emigrasjon og immigrasjon. Det er på høy tid at en kvalifisert person bygger dette opp på nytt helt fra grunnen av, luker ut perifere lenker, skiller emigrasjon fra immigrasjon etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Christian Arentz

Som sagt, Firefox gir samme resultat.Hva kan det være som trigger DISs Slektsforumside til å svare 'Beklager, forumet er midlertidig nede, prøv igjen senere' (se skjermdumpen i (72)?P.S. Problemet er rapportert i DISs Forslagskasse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila N. Christiansen

Holder meg på viddene: for de som synes det er mange fora på Slektsforum:Det er fullt mulig på Slektsforum å abonnere på epostvarsel i de kommunene man har spesiell interesse. Men dette gjelder for tiden kun for medlemmer.Jeg har satt opp varsel om nye meldinger i de kommunene jeg har spesiell interesse, og får epost (med fullt innlegg) hver gang det kommer et innlegg her. Man kan også be om epostvarsel om det kommer svar på spesielle innlegg i andre kommuner, der man ikke egentlig er spesielt interessert annet enn kanskje i ett tema.Dette ved siden av funksjonen om å vise nye meldinger f.eks. siste døgn eller uke (ikke kun for medlemmer, for alle brukere av Slektsforum) gjør at det ikke er uoverkommelig. Jeg tror dette mest er en vanesak.'Forøvrig virker Slektsforum som bare det, den er ikke 'nede'. Men jeg er ikke så langt unna som Frankrike....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Kristiansen

Til 47) Finn, du er nok ikke klar over det, men under Skattemanntall i Genealogiske Ressurser på disnorge.no Lenke finner du ei lenke til Skoskatten for Nordmøre. For å kunne lese denne skattelista, må du logge deg inn, men da må du finne et nummer av Slekt og Data, hvis du ikke husker passord og medlemsnummer. Dette er et eksempel på at DIS ikke bare dreier seg om valg av slektsprogram.Rundt ditt bosted er det mange lokalgrupper (Kristiansund, Smøla, Sør-Fosen (på Hitra/Frøya) og Orkdal), og du er hjertelig velkommen til et møte i en eller alle disse gruppene. Vi hadde også et møte i Aure for to år siden, der vi savnet deg. :-) Mvh Tore

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Et av problemene med skattemanntallene i Genealogiske ressurser (DIS-Norge) er at noen har lagt inn en mengde navn på skattemanntall som aldri har eksistert eventuelt ikke er bevart, og således fylt opp lister på lister for hvert herred eller prestegjeld med tull og tøys.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila N. Christiansen

Tore - vi trenger hjelp til å fjerne tull og tøys - kan du sende en epost til lenker@... så skal vi få fjernet det som ikke bør være der?Tull og tøys er like irriterende som råtne lenker!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Finn Oldervik

Tore (93)De gjer sikkert ein god jobb i foreininga DIS, men mitt engasjement stoppar når eg får melding om å koma med brukarnamn og passord. Dette har eg prøvd ei rekkje med gonger, utan å lukkast. No har eg gjeve opp fordi eg på ingen måte har tid til slikt 'unaudsynt tull'. Eg synest at alle tenestane til DIS bør vera opne for alle, - medlemskap eller ikkje. Innlogginga bør vera like enkel som her på Digitalarkivet. Sjølv om eg har vore medlem av DIS sidan foreininga vart starta, så har eg aldri nytta meg av tenestene deira.Dei som er medlemar er det vel for å stø eit arbeid som dei meiner er viktig, ikkje for få tilgong til eitt eller anna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Kristiansen

Finn (97)Jeg kan godt komme innom deg og vise deg hvordan du logger deg på DIS-sidene. Jeg er opptatt neste uke, men uka deretter har jeg tid. Har du gjort det en gang, kan du be nettleseren din om å ta vare på passord og slikt, slik at du slipper å finne fram et nr. av Slekt og Data for hver gang. Da går det lettere.Andre avskrifter som vil komme på disse sidene til DIS, er bl.a. ekstraskatten for Aure prestegjeld i 1762, samt tienden for Viks tinglag i 1770. Forhåpentligvis får vi skrevet av, og korrekturlest, ekstraskatten og tiendelista for hele Nordmøre, men vi prioriterer de prestegjeldene der det ikke er kirkebøker så tidlig; Stangvik og Aure. Mvh Tore

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Finn, ingen har fortjent tull og tøys, og slikt hører selvsagt ikke hjemme på DIS-Norges hjemmeside. Men din klage over passordkravet går ikke hjem hos meg. Den tjenesten jeg tok opp i forrige innlegg, krever ingen passord, i hvertfall ikke fra de pc'er jeg får anledning til å anvende.Laila: jeg har også i kveld tatt opp det samme temaet i en ny tråd på Slektsforum under 'Generelt'. Ingen skal måtte trenge å lage lister over tull og tøys, så lenge dette tullet og tøyset har meget stort omfang. Det ligge runder tjenesten Genealogiske ressurser, i lister over skatemanntall / øvrige manntall, og disse listene finnes for hvert herred / prestegjeld. Det er mye bedre å fjerne tullet og tøyset raskt og efektivt, fremfor å rydde opp i linje etter linje i takt med at noen sende ren eller annen epost. Listene jeg sikter til, er laget av fullstendig inkompente personer og desinformerer like mye som de informerer. Foreningen må ta ett resolutt grep om dette. Fikk en person som er kvalifisert og villig, la vedkommende få tilgang til databasen, slik at vedkommende kan rydde tullet og tøyset vekk med en gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.