Jump to content
Arkivverket

Store datamengder i ett felt


Bjørnar Iversen

Recommended Posts

Bjørnar Iversen

Jeg holder på med registreringen av inn- og utflyttede i Kråkstad for årene 1814-24. Der er det på de fleste postene usedvanlig mye tekst som jeg fører opp i Merknadsfeltet.

Ett eksempel her:

http://www.arkivverk...y&idx_side=-236

Det er ofte detaljerte beskrivelser av familieforhold, bosteder, fødsels- , dåpsdatoer og konfirmasjoner foretatt i forskjellige sogn, osv. Med andre ord viktige opplysninger for slektsforskere som her får veldig gode primærkilder servert søkbart.

Dilemmaet er at mesteparten av dette vil "forsvinne" ved utlegg av databasen på nettet, dersom det ikke blir gitt plass til alt dette i de aktuelle feltene. Jeg vet ikke hvor mye plass det er satt av i databasene pr. idag, men jeg ser at mye av de lange tekstene som er lagt ut blir kuttet av.

Spørsmålet mitt er derfor om det er mulig å gjøre ett unntak fra gjeldende plassavsetninger for å ikke miste store deler av den inntastede teksten.

Mvh.

Bjørnar Iversen

Link to post
Share on other sites
Anette S. Clausen

Vi har følt på de begrensingene som lå i det gamle systemet (max 255 tegn) og har sørget for at det ikke er liknende begrensinger i det nye systemet. Dvs. noen felt vil vi ikke forvente lengre tekster i (f.eks kjønn), men merknadsfelt vil få tilnærmet ubegrenset plass.

 

Det skal derfor gå fint om du skriver dette inn i merknadsfeltet.

Lengre avhandlinger i andre felt vil det være lurt å gi oss tips om ved innsending av data, slik at vi evt. kan justere oppsettet til å håndtere tekstlengden.

Link to post
Share on other sites
Bjørnar Iversen

Ett spørsmål til. Vil det som vi tidligere har sent inn, og har blitt offer for avkortninger i feltene, nå bli lagt ut i sin helhet?

Link to post
Share on other sites
Bent Vangli

Hei Bjørnar

 

Det kan være greit å vite at vi tar vare på all informasjonen i grunnlagsfilene våre. Om det dermed skulle vise seg å bli en avkortning som følge av for korte datafelt i databasen vår på webserverne når informasjonen publiseres, vil vi alltids kunne rette opp dette ved neste oppdatering av data/programvare.

 

Mvh Bent

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.