Gå til innhold
Arkivverket
Jørgen M. Steen

Fortegnelse over borgerleier i Nordland - anno 1670

Recommended Posts

Jørgen M. Steen

Bygdeboka for Sømna omtaler en fortegnelse over "borgerleier i fogderiet" som skal være fra rundt 1670. Oversikten er muligens noe detaljert og spesifikk, all den tid forfatter refererer til at blant annet Rossvika skal ha vært borgerleie i 22 år. Fogderiet det er snakk om må vel være Helgeland, boka oppgir ikke hva slags kilde det kan dreie seg om (skatt eller annen type manntall).

 

Jeg har etterspurt dette tidligere under SAT og de foreslår å spørre her hos Riksarkivet: http://forum.arkivverket.no/topic/189744-fortegnelse-over-borgerleier-i-nordland-anno-1670/

 

Under Magistraten i Trondheims arkiv finnes såvidt jeg kan se en rekke dokumenter knyttet til innleverte borgerbrev, men så langt har jeg ikke funnet noen dokumenter som kan være en oversikt/fortegnelse over leier fra dette tidsrommet.

 

Jeg har også postet i Brukernes eget forum, uten hell: http://forum.arkivverket.no/topic/189730-fortegnelse-over-borgerleier-i-nordland-anno-1670/ selv om det fremkommer enkelte oversikter fra senere tid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.