Gå til innhold
Arkivverket
Benn Limann

Makeskifte i Åmli 1693

Recommended Posts

Benn Limann

Kildeinformasjon: Aust-Agder fylke, Østre Råbyggelag sorenskriveri, Skifteprotokoll 4 , 1712-1715, oppb: Statsarkivet i Kristiansand.

Merknader: Nytt register bak.

Permanent sidelenke: http://arkivverket.no/URN:sk_read/24352/216/

Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-sk20081020390507.jpg

 

 

 

Dokumentet omtaler et makeskifte frå 1693 i Åmli mellom lensmann Ommund Ljølson Gjøvland og Knut Knutson Gjermones . Plassene  er Mjåvasstøyl under Gjøvland og Sundet under Gjermones. Viser dette makeskiftet at Knut Knutson Gjemones var bror til Jon Knutson Gjermones? Se 212 b-213b punkt 3.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kristiansand

Vi ser at spørsmålet ditt til oss er besvart av Espen Tjernshaugen. Vi kan legge til at vi ikke kan se å ha 1600-tallsdokumenter i Agderbrev-serien vår eller i privatarkivene som kan belyse spørsmålet ditt. I "Gjevelandsarkivet" (privatarkiv 331) er det riktignok et dokument fra 1683 som gjelder "Gjeveland". Det omtaler bl.a. Knut Bjørnsen Børtinghus og Knut Sveinungsen Gjeveland gift med Signe Tollevsdatter. Kanskje Aust-Agder kulturhistoriske senter kan ha noen private brev fra tiårene rundt 1700 vedrørende de aktuelle eiendommene og personene.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.