Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Morten Haugen

Ole Haugen, død i 1951

Recommended Posts

Morten Haugen

Hei!

 

Min oldemor hadde en bror Ole, født Olsen 22.09.1876, som skiftet navn til Haugen.

 

Han døde i 1951 og ligger gravlagt på Ullern kirkegård i Sør-Odal sammen med sin kone, Berthe, død 25.05.1900, deres felles sønn Bernt, død 11.11.1985 og svigerdatter, Tora, død 14.02.1982.

 

Kirkegårdskontoret sier at de har avgitt kirkebøkene til statsarkivet på Hamar og at jeg må henvende meg til dere for å få oppgitt døds- og begravelsesdag. Stemmer det?

 

Jeg har dessverre ikke kunnskap om når på året han døde.

 

Håper dere kan hjelpe meg.

 

Med vennlig hilsen

Morten Haugen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Statsarkivet i Hamar

I kirkebok 17 for Sør Odal (Ullern 1947 - 1972) finner vi på side 110 som nr. 6. Ole Seterhaugen, f. 22.09.1876 i Sør-Odal, fhv skogsarbeider og enkemann. Han døde 10.06.1951 og ble begravet 15.06.51. Etternavnet stemmer ikke helt overens med det som ble oppgitt i spørsmålet ditt, derfor gjorde vi oppslag i andre kilder for å bekrefte/avkrefte om opplysningene gjelder personen du etterspør.
 

Ved oppslag i Vinger og Odal sorenskriveri, dødsfallsmeldinger, eske 16 for Sør-Odal i juni 1951 ser vi enkemann Ole Seterhaugen, død 10. juni 1951. Arvingene er i dødsfallsmeldingen oppgitt å være Gilbert Olsen f. 29.09.1898 og Bernt Seterhaugen f. 14.04.1900.

Vi finner at foreldrene til Gilbert og Bernt var Ole Olsen f. 1876 og Berte Gulbrandsdatter f. 1881 i kirkebok 8 for Sør-Odal ( Gilbert: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=3577&idx_id=3577&uid=ny&idx_side=-53 og Bernt: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=3577&idx_id=3577&uid=ny&idx_side=-58 ) .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Morten Haugen

Hei og takk for raskt og klart svar.

 

Det er utvilsomt samme Ole (Seter)Haugen. De brukte jo litt ulike navn gjennom livet og på gravstøtten står det bare Haugen. Hans kone Berte (står oppført som Berthe i dåpsprotokollen) døde allerede i 1900 og ble jordfestet samme dag som Bernt ble døpt. Hun døde vel med etternavnet Olsen.

Det er ellers påfallende at ingen av fødselsdatoene til arvingene, gitt i arvemeldingen du refererer til, stemmer overens med de som er oppgitt i kirkebøkene. Den datoen som er angitt i kirkeboken stemmer imidlertid overens med det som står angitt på gravstøtten for Bernt sitt vedkommende. Jeg tror jeg forholder meg til kirkebøkene og de fødselsdatoene som er angitt der.

 

Jeg ser at linkene du gir meg fører til kirkebøker som jeg lenge har strevd med å klare å lese på grunn av en svært vanskelig håndskrift. En annen del av slekten min kommer fra Duaasbraaten og har mange fødsler og dødsfall mot slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Er det mulig å få hjelp til å finne veien videre i noe som ser ut til å være "blindspor" i denne delen av slekten?

 

 Morten

Share this post


Link to post
Share on other sites
Statsarkivet i Hamar

Når det gjelder hjelp til slektsforskning i de mest brukte kildene slik som folketellinger og kirkebøker som er lagt ut på Digitalarkivet, viser vi til Brukernes eget forum. På Digitalarkivet er det også et eget forum for hjelp til tyding av skannede kilder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.