Gå til innhold
Arkivverket
Unni Løvlien

Etternavn eller bosted?

Recommended Posts

Unni Løvlien

Dette gjelder registrering av konfirmanter på slutten av 1800-tallet. Konfirmantens navn er f.eks. Lars Mikkelsen Myrvang. Jeg har forstått det slik at "Mikkelsen Myrvang" skal føres i feltet for etternavn i Augustus. Men hva med foreldrene? Far er i kirkeboka oppført med navnet  Mikkel Olsen Myrvang, mor bare med fornavn og patronymikon. Skal "Myrvang" registreres som fars etternavn, eller skal det stå under fars bosted i Augustus? Og hva med mor; skal hun i så fall føres opp med samme bosted? Jeg syns dette er litt forvirrende, for vi skal jo være tro mot kilden også...Har lest i Kyrre, men er usikker likevel.

Takknemlig for hjelp!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Her kommer det til å komme en endring i registreringsinstruksen når vi går over til Kyrre 2.0 for vi har sett at denne instruksen er noe forvirrende, men inntil videre så skal du gjøre slik du foreslår for konfirmanten at Myrvang blir en del av hans etternavn.

 

Er foreldrene ført sammen og gårdsnavnet står på slutten, eller står gårdsnavnet kun på far og mor føres etterpå uten gårdsnavn? Ved første tilfelle kan du anta at gårdsnavnet gjelder for dem begge, ved siste tilfelle hører det kun til far. Hvis rubrikkoverskriften er "Foreldrenes fulde navn..... og Bopæl", skal Myrvang føres i bostedsfeltet, enten for dem begge (tilfelle 1) eller kun på far (tilfelle 2). Hvis rubrikkoverskiften kun sier "Foreldre" skal gårdsnavnet føres som etternavn.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.