Gå til innhold
Arkivverket
Roy Østensen

Trondheimsslekt: Hvem var foreldrene til Johan Simensen Hoff og Karen Jacobsdatter?

Recommended Posts

Roy Østensen
Paret Johan Simensen Hoff og Karen Jacobsdatter, som er nevnt i Konsumpsjon- og folkeskatten 1684 ble diskutert i en tidligere tråd, og det ble nevnt at arvingene etter Johan var enken Karen Jacobsdatter og barna Simen 4 år, Jacob ¼ år og Ingeborg 2 år, ifølge skiftet. Som Nermo også har konkludert med er nok denne Ingeborg den samme som den Inger som gifter seg med Petter Marcelius i Vejen, Smøla og som er nenvt som enken Inger Johansdatter Hoff i skiftet etter ham. Denne Inger giftet seg senere med Claus Ellingsen Wahlen, og døde den 17 Aug 1739, ifølge skiftet.
 
Det ble nevt for noen år siden at ifølge Smøla bygdebok (bind 9) så er kona til Peder Marcellis Inger Kirstina Johansdotter Hoff (f. 1687 på Verdalsøra, d. 1739). Hvis Ingeborg Johansdatter Foss er 2 år ved skiftet i 1689, så passer det veldig bra med Inger Kristina f. på Verdalsøra i 1687. Er det noen som vet hvor opplysningen om Inger's fødsel på Verdalsøra i Smøla bygdebok kommer fra, og om kilden inneholder sikre opplysninger om foreldrene?
 
Og hvis koblingen til Johan Simonsen Hoff og Karen Jacobsdatter er korrekt, så er neste spørsmøl selvsagt 'Hvem var de?'. Det ble foreslått på forumet at Johan Simonsen Hoff kunne være en ukjent sønn av magister Simon Hoff i Trondheim. Nermo har Johan som født i 1645, "Johan (Jan) Simenssøn Hof Verdal", men med flere spørsmålstegn. Igjen savner jeg kildene for koblingen til Verdal. For hvis Johan Simonsen Hoff skal være sønn til magister Simonsen Hoff så må han nok være en god del yngre enn dette.
 
Er det noen som har andre opplysninger, enten om Værdalssporet eller andre koblinger?
 
Mvh, Roy. 
 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.