Gå til innhold
Arkivverket
Arnfinn Kjelland

Registrering av døypte etter 1929

Recommended Posts

Arnfinn Kjelland

Trass i at dei skanna dåpslistene er sperra i 100 år frå og med 1930 pga. risiko for at det kan dukke opp informasjon om sterke adopsjonar, er vel framleis listene tilgjengelege fram til 60-årsgrensa ved frammøte på lesesalen.

 

Spørsmålet gjeld om dei kan dataregistrerast for internt bruk, t.d. bygdebokformål, der ein da sjølvsagt ikkje tar med ev. slike adopsjonar?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Det er helt i orden at dere registrerer dåpsinnførsler etter 1930. Hvis det er aktuelt å sende filer inn til Digitalarkivet så må dere gjerne ta disse innførslene med. Vi vasker data før publisering og tar vare på data som ikke kan publiseres til seinere.

 

Mht adopsjonsforekomster så mener jeg å huske at kirkebøker som deles ut på lesesalen skal være kontrollert for dette, for det er 100 års sperrefrist på sterk adopsjon uansett, så de aktuelle sidene må da være sperret eller kirkeboken deles  ikke ut på lesesalen. Hvis dere har spesielle innsynstillatelser så dere får bla i kirkebøker med forekomster av sterk adopsjon i forbindelse med prosjektet, så må dere nesten drøfte med Arkivverket ved Brukertjenester hvordan dere skal forholde dere til forekomstene av sterk adopsjon. Det kan være dere kan transkribere disse hvis dere har kontroll på postene og kun bruker det til et bestemt formål, men det er jo opplysninger som ikke må komme på avveie.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Arnfinn Kjelland

Takk for svar - dette er sjølvsagt òg aktuelt for andre nyare lister som har klausul, t.d. konfirmerte og gravlagte utan dødsårsak. Vi tar kontakt med Arkivverket om dette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.