Gå til innhold
Arkivverket
Lars E. Øyane

Fattigprotokollane frå 1750-talet og utover

Recommended Posts

Lars E. Øyane

Eg har gjort god erfaring med bruk av fattigprotokollane, som stort sett børjar på 1750-talet, og særleg er dei nyttige der kyrkjebøker manglar eller der dei er mangelfullt førte.  Eg kan ta Hafslo som eit døme.  Soknepresten hadde ansvar for å føra desse protokollane, og eg har finne fleire døme på dødsfall mellom fattigfolk som BERRE er innførte i fattigprotokollane og ikkje er nemnde i kyrkjebøkene i det heile!

 

Sjølv har eg databaseregistrert protokollane for Hafslo frå 1750-åri og fram til kring 1800.  Eg har hatt uvurderleg god hjelp av desse i samband med bygdebokarbeidet mitt for Hafslo, og eg ville tru slike basar villa ha stor verdi ogso for andre bygder i landet!

 

Eg vil oppmoda dykk til å tenkja på dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Vi legger gjerne ut registrerte fattigprotokoller!

 

Hvis du har transkribert protokollene fra Hafslo i sin helhet, altså ikke bare dødsfallene, så vil vi gjerne publisere disse om vi får lov. Gitt at registreringene følger et oppsett som er forenelig med vår praksis (navn splittet i fornavn og etternavn, stilling/yrke for seg, bosted/oppholdssted i eget felt, mv.)

 

Vil du sende dette til digitalarkivet@arkivverket.no så vi kan se på det?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.