Jump to content
Arkivverket

FT 1870 Kongsberg


Kjell Halvorsen

Recommended Posts

Kjell Halvorsen

Jeg har hatt behov for å lete etter en person i FT 1870 Kongsberg og har derfor scannet denne på RA lesesal. I stedet for å registrere folkemengden i byen inn i et enkelt Excel regneark kun til mitt private formål, vurderer jeg en registrering vha Histform - forhåpentlig vis til framtidig nytte også for fellesskapet.

 

Tellingslistene for byen er organisert noe ulikt - se det vedlagte eksempel - i forhold til det som beskrives som standard, ref Registreringssentral for historiske data

http://www.rhd.uit.no/histform/f1870.html#By  hvor det bl a oppgis at

"Hver liste består av ett ark. Forsiden inneholder adresse- og identifikasjonsopplysninger om det aktuelle huset/bygården, mens baksiden inneholder en fortegnelse over husets hjemmehørende og tilstedeværende personer. Noen ganger består listen av et sammenbrettet ark, der side 3 og 4 er en fortsettelse av personfortegnelsen på side 2. Hver av disse sidene er som oftest linjert, med plass til mellom 24 og 43 personer (varierende fra by til by). Ekstra ark ble benyttet om nødvendig (institusjoner osv)."

 

En sjekk av originalene til de digitaliserte FT 1870 for Mjøsbyene Gjøvik og Lillehammer i tillegg til Kongsvinger, viser at disse er organisert iht beskrivelsen gitt av RHD ovenfor. Kan tellingslistene for Kongsberg, i den formen de ble presentert for meg ved et besøk på Riksarkivet - innbundet 5 stk hefter - utgjøre en tilnærmet samlet oversikt for de enkeltstående husnr-listene ?

 

Jeg ber om råd på veien videre - finnes det feks en Histform mal som kan benyttes i dette tilfellet ?

 

Vennlig hilsen Kjell Halvorsen

kongsberg 1870.jpg

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.