Jump to content
Arkivverket

slekt fra Vefsn til Moskenes


Kjetil Arntzen

Recommended Posts

Kjetil Arntzen

Rostad  i Moskenes kjøpes i 1832 fra Ola Johannesson på Grøa i Vefsn (se side 392 i gardshistorie for Vefsn 8a). Kjøper er Anders Arntzen som selv er dattersønn  til Daniel Tomasen (bror av skipper Elias Tomasen med eiendom på Festhælen). Ola og Anders er tremenninger.

I 1789 er det en Ole Johnsen som kjøper Rostad i 1798. Er det samme person?  Ole Johannesson er i Grøva gift i 1812 med Marit Andersdatter og datter igjen av Hans Erlandsøn og Marit Andersdatter (tante til Anders Arntzen). Denne Ole Johnsen er i telling i 1801 gift med Malene Andersdatter i hennes andre ekteskap. Hun er 53 år og han 25 år)

Er begge Jon samme person?

Elias eier mye i området og kjøpes eiendommen fra for eksempel nevnte Elias Tomasen? Han er gift med Karen Andersdatter fra stor familien på Nepelberg?

 

Tilleggsspørsmål

På folketelling 1801 finnes på Festhælen i Moskenes Lars Michaelsen og Karen Eliasdatter. Hvem er de? Er hun av Elias Tomasenfamilien? Hun er 50 år og gift andre gang mens Lars er 24 år og første gang gift.

Edited by Kjetil Arntzen
Link to post
Share on other sites
Kjetil Arntzen

Takk for innspill. Da er hennes far er Elias Larsen som igjen er sønn av Lars Jonsen på Kvalfors og Kirsten Eliasdatter fra Nordnes og tidligere Sundslekt.Familien eide en del rettigheter og eiendom i Moskenes. Jeg er da litt nærmere men finner ikke eiendomsoversikt og arv vedr Festhælen og hvorfor de dro nord fra etabler tilværelse i Vefsn

Edited by Kjetil Arntzen
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.