Gå til innhold
Arkivverket

[#63133] For å holde http://www.wangensteen.net dynamisk, trenger jeg flere innspill/tips


Gjest Lars Ove Wangensteen
 Del

Recommended Posts

  • 3 uker senere...
Gjest Arild Kompelien

Skulle vel interessere mange dette. Etter innholdsfortegnelsen ser det også ut til å være en del generelle emner som gjelder for flere enn dette spesielle amtet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

Hva med:Olai Ovenstad: Den norske hærs officerer fra 18. januar 1628 til 17. mai 1814. Bind I-II.Hvis jeg skanner dette er det nok noen som 'steiler' litt, men jeg synes dette verket bør være lettere tilgjengelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

Tore (56)Nei jeg vil ikke OCR-scanne på grunn av mulige feil som kan oppstå og merarbeidet ved korrekturlesing, men NSF står selvfølgelig fritt til å bruke materialet på lik linje med alle andre brukere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

ToreDa kunne jo NSF like gjerne gjort all jobben selv. Korrekturlesingen er mye mer tidkrevende enn skanningen. Skanningen er gjort på noen timer.Og jeg ønsker ikke å vente på at NSF tar jobben. Etter min mening går alt fryktelig seint i den foreningen, og jeg er ikke imponert når det gjelder progresjonen i den lovte digitaliseringen. Det kom noen få artikler på vårparten, og siden har det vært helt stille.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Liv Christin Markussen

Tusen takk for jobben du gjør, gjennom siden din leser og lærer jeg mye som jeg nok ellers ikke ville ha visst om/fått tak i selv. Dette er storartet :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

Takk for oppmuntringen Liv og Knut :-)Da har jeg bestemt meg. Over nyttår blir:Olai Ovenstad: Den norske hærs officerer fra 18. januar 1628 til 17. mai 1814. Bind I-II scannet og publisert på min hjemmeside

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thor Atle Olsen

Dette høres flott ut Lars Ove. I mitt innlegg 65231 nevnes jo akkurat denne som du vil publisere over nyttår. Ære være slike som deg som legger så mye arbeid i ting som mange av oss får nytte av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Liv Christin Markussen

Det blir årets julegave på etterskudd :-) Gleder meg til Ovenstads blir publisert, har vært på jakt etter en mulighet til å titte i den lenge !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Og da har også jeg bestemt meg for å kreve at du, Lars Ove, fjerner kildetekstene jeg har sendt deg, fra websiden din. Jeg vil ikke assosieres med en webside som søker slik konflikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

ToreSelvfølgelig skal jeg fjerne de kildetekstene du ga meg. Det er gjort allerede.Men jeg synes du oppfører deg noe tilnærmet barnslig nå. Det er synd at det finnes mennesker som reagerer negativt på at vanskelig tilgjengelig materiale blir publisert. Og jeg kan ikke se noen konflikter i dette tilfelle.Men jeg regnet med en slik reaksjon fra deg og kanskje etterhver noen andre, men det stopper ikke meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Lars Ove, jeg er ikke enig i at det var barnslig av meg, trolig heller det motsatte : voksent. Jeg har blitt oppfordret til dette av andre i lengre tid, på grunn av andre forhold (i andre debattråder). Men jeg har argumentert i mot (å trekke kildetekstene) i månedsvis fordi jeg ville gi deg en real sjangse. Du vil kunne bidra vesentlig til norsk slektsforskning, 1) hvis du gjorde som meg, å publisere egne transkribsjoner av hittil upublisert kildemateriale, eller 2) hvis du publiserte digitale bilder - skanninger - av hittil upublisert kildemateriale. Innenfor disse feltene er det et hav av kilder som både er spennende og viktige for slektsforskningen, nyttige å få publisert, samt tilgjengelig for deg. Men du søker gang på gang konfrontasjon med Norsk slektshistorisk forening, som om det er det aller viktigste for deg. Og det er jo synt du spiller dine krefter på slikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Finn Oldervik

Eg burde vel ikkje blanda meg inn i denne debatten, men eg synest at Tore blir vel storforlangande overfor Lars Ove. Ikkje alle kan vera som Tore, dvs. ein person som har drive med slektsforsking og kjeldegransking heile sitt vaksne liv og med gode kunnskapar både om norønt språk og ikkje minst gotisk handskrift. Lars Oves agenda har vore å gjera skriftlege kjelder (i hovudsak sekundærkjelder) lett tilgjengeleg, - også for dei som bur i noko avstand til dei store biblioteka. Utan tanke på eigenvinning har Lars halde på med dette til glede for svært mange og det fortener han ros for. Ikkje noko provoserer meg så mykje som når Tore og andre oppgjev kjelder (skriftlege sekundærkjelder) som forlengst er utselde som eit abslutt minimumskrav å ha lese for å ha lov lov å uttala seg om ymse slektsspørsmål.I sin tid (truleg tidleg på 1970-talet) kjøpte eg alle tilgjengelege hefter av NST, samt at eg har vore medlem av foreiniga frå om lag same tid. Likevel har eg ikkje dei første hefta. dette er ikkje fordi eg ikkje har råd eller lyst til å kjøpa dei, men fordi dei ikkje er få tak i.Dette burde NST gjort noko med for lenge sidan, f.eks. laga ein CD med eit utval av dei mest aktuelle artiklane som dei kunne selja. Eg ville gladeleg betala nokre hundrelappar for ein slik CD om han inneheld dei rette artiklane.Eg er klar over at arbeidet i NST er utført på friviljug basis og eg er ikkje alltid samd med den kritikken som Lars Ove kjem med, men likevel virker leiinga i foreininga noko tafatt når det gjeld å tilpassa seg den nye tida og dei nye alternativa for publisering som eksisterer i dag.Når det gjeld Ovenstad, så synes eg å hugsa at han overdrog rettane til NST, men eg kan sjølvsagt hugsa feil. Eg går vidare ut frå at bøkene er utselde og ikkje å få tak i lenger anna enn eventuelt på antikvariat. Av den grunn burde bøkene enten trykkast på nytt, utjevast på CD eller eventuelt scannast og offentleggjerast på ei nettside, gjerne Lars Ove si nettside.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

Jeg har ikke til hensikt å bruke denne tråden til ordkløveri med de som er motstandere til mitt nettsted og som tydeligvis er i mot en lettere tilgang til materiale, men jeg skal herved svare Are, Tore og Finn. Hvis Are, Tore eller noen foreninger skal kommunisere med meg, så har de min epost-adresse.Are: Jeg vet utmerket godt hvem som har rettighetene, og jeg har sagt til deg tidligere at jeg tar utfordringen.Tore: Man skal ikke ha så stor fantasi for å skjønne hvem 'de andre' du henviser til er. Og at du mener jeg ikke bidrar til slektsforskningen i Norge tar jeg ikke til meg.Finn: Jeg takker igjen for støtte. Jeg håper og tror ditt synspunkt er det som er gjeldende i miljøet. Din mening samsvarer veldig godt med de andre tilbakemeldingene jeg får.Jeg vil forøvrig få bedre tid i 2009 til å utvikle min hjemmeside, til glede for mange og til irritasjon for noen andreGod Jul!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Lars Ove, jeg har ikke til hensikt å hevde at du ikke bidrar til slektsforskningen, for det gjør du. Det jeg sier, er at du bidrar mye mere hvis du tar tak i materiale, enten ved avskriving eller ved fotografering, som ikke allerede er offentliggjordt. Når du føler deg tilfreds (?) med republisering av gamle bøker, har du 1) selv redusert din egen rolle til kopistens, og 2) begitt deg inn på arbeidsfeltet til Nasjonalbiblioteket (og Digitalarkivet) (noe som ikke er forbudet eller galt). At du får mange tillitserklæringer her i tråden, må ikke tolkes dithen at store miljøer støtter deg, for du er visstnok et unikum når det gjelder å anvende Digitalarkivets debattforum for å høste sympati for innhold på egen privat webside.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Are S. Gustavsen

Lars Ove Wangensteen:Her er det ikke snakk om noe ordkløveri. Det er samtidig ikke slik at du selv kan velge vekk dine kritikere, når du benytter det offentlige rom.I dette tilfelle forstår jeg deg slik at du er fullt innforstått med at Norsk slektshistorisk forening sitter med rettigheter til en publikasjon, men at du ikke vil respektere denne rettigheten.Ergo kan du ikke forvente at noen vil respektere hva du foretar deg. Om vi ikke er like for loven, så er det mye som mister mening. Blant annet kategoriseringen av din virksomhet som presumtivt seriøs.For hvert lovbrudd, taper du i forhold til den seriøsitet som hver aktør i det offentlig rom bør inneha. Dette er dermed i ferd med å bli en svært trist affære, mest for deg. I tillegg til offentlig blamering, risikerer du nemlig både politianmeldeser og potensiell nedstenging av ditt nettsted. Og dette er vel ikke egentlig hva du ønsker, er det vel?Hva er egentlig kjernen i denne provokoasjonslinjen? Er det misforstått klassekamp? Et slags mindreverdighetskompleks uten rot i virkeligheten? Jeg vet ikke, men kan vi få litt fred nå, vi som ønsker å skape og bevare trygge forhold for publisering av genealogisk kvalitetsmateriale?Det hadde vært en grei julegave, i hvertfall for meg.Are

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

ToreJeg føler meg tilfreds med republisering av gamle bøker eller annet materiale som er vanskelig tilgjengelig for de fleste. Om jeg da er bare å betrakte som en 'kopiereringsmann' er for meg likegyldig.Om de 'store miljøene' støtter meg eller ikke er også helt uvesentlig for meg. Jeg har det inntrykket at de 'store miljøene' (som du henviser til) er i mot det jeg driver med. Og det er også en årsak til at jeg fortsetter, og faktisk kommer til å intensivere arbeidet neste år. 'De store miljøene' trenger en som tør å utfordre gamle innarbeidede rutiner og tenkemåter.Derfor blir Ovenstad å finne på hjemmesiden min. Garantert.Jeg er totalt i mot at noen (les 'noen i det store miljøet')sitter og knuger på en rettighet uten å løfte en finger. Det er etter min mening både arrogant og helt uakseptabelt. 'Det store miljøet' burde tvert i mot være glad for at viten og informasjon ble alle til del.Kanskje 'det store miljøet' som du kaller det ikke er så stort allikevel?Og har du og ditt miljø tenkt en tanke på alle de menneskene som ikke har tilgang på alt det jeg publiserer? Det sitter mange eldre og funksjonshemmede rundt i det ganske land som ikke har den samme muligheten som deg og meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

AreGod jul til deg og :-)Jeg tar både en politianmeldelse og din trussel om en nedstenging av mitt nettsted med knusende ro.Jeg skal publisere Ovenstad uansett.Resten av ditt innlegg kommenterer jeg ikke. Jeg tror debattantene kan lese selv og gjøre seg opp en mening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Nevnte publikasjon av Olai Ovenstad finnes tilgjengelig på de større bibliotekene i landet, samt at det på NSFs nettside står at det fortsatt finnes eksemplarer igjen for salg. Det ser imidlertid ikke ut for at noe antikvariat har det tilgjengelig. Men det skulle gå greit for alle å skaffe seg dette.Mvh Arnfrid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.