Jump to content
Arkivverket

Kjenner noen til Prest i Hadsel Prost for Lofoten Mogens Petri Telemans (1599-1664) aner utover hans far Peder Lauritsen Teleman (1556-1618)


vidar birkeland

Recommended Posts

Det skal ha vært tilgjengelig på nett opplysninger om avstamningen til Mogens helt tilbake til tidlig på 1400-tallet for en ti til femten år siden, men jeg har selv ikke maktet å finne noe informasjon lenger tilbake enn Mogens' far som bla er omtalt i boka utgitt til 175 års jubileet for Hadseel kirke. Stavingen av navnet varierer en del, Tilleman, Thieleman, Telemann osv. Jeg har grunn til å tro at det kan være en tilhørighet til en familie Teleman i Kiel, men uten at jeg kan finne noen direkte tilknytning. Videre har jeg funnet stavemåten Thieleman i Nederland selv om jeg ikke vet om det handler om mer en en mer liberal holdning til stavemåter i eldre tider. 

Glad for all info..

Hilsen Vidar Birkeland

Edited by vidar birkeland
Link to comment
Share on other sites

  • vidar birkeland changed the title to Kjenner noen til Prest i Hadsel Prost for Lofoten Mogens Petri Telemans (1599-1664) aner utover hans far Peder Lauritsen Teleman (1556-1618)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.