Gå til innhold
Arkivverket

Toppliste

  1. Roy-Petter Askim

    Roy-Petter Askim

    Brukere


    • Poeng

      118

    • Innholdsteller

      1 184


  2. Matthias Kolberg

    Matthias Kolberg

    Brukere


    • Poeng

      54

    • Innholdsteller

      5 081


  3. Even Stormoen

    Even Stormoen

    Brukere


    • Poeng

      52

    • Innholdsteller

      6 378


  4. Ivar S. Ertesvåg

    Ivar S. Ertesvåg

    Brukere


    • Poeng

      51

    • Innholdsteller

      8 835


Populært Innhold

Showing content with the highest reputation since 22. mars 2025 fra alle applikasjoner

  1. Even Stormoen

    Regler for syklister (Velocipedryttere) fra 1903

    Dette er en kuriositet, som kanskje ikke har noe i dette forumet å bestille. Men her finnes jo intet forum for «miscellaneous» – diverse, så jeg håper på tilgivelse for å poste dette her. Må bare gjengi noe jeg fant i en av mine oldefedres almanakk fra 1903 som ganske nylig kom i min besittelse. Almanakken er en fabelaktig sak med tabeller og beskrivelser av alt fra takstene på Holmenkollbanen, billettpriser på Nationaltheatret, norske byers folketall – til utbrettbart europakart, forskjellige nasjoners handelsflagg, oversikt over stortingsrepresentanter og til og med selveste Grunnloven!! etc. etc. Et pletora av informasjon om Norge og verden anno 1903. På det litt mer lokale plan er jo bl.a. dette gøy: (Alt i kursiv er ihht originalen.) Velocipedridning i Kristiania. 1. I Byens Gader maa kun benyttes Velocipeder som er forsynede med Klokke, Bremseapparat og efter Mørkets Frembrud med tændt Lygte foran. Den tidligere Bestemmelse om Nummerskilte paa Velocipeder er nu ophævet. 2. Velocipedryttere pligter at iagttage behørig Forsigtighed, især i mere befærdede Strøg, udover Bakker, om Hjørner og i Gadeoverskjæringer. De skal i tide varsko Personer som er foran dem paa Veien. Møder de Kjørende eller Ridende, og disse enten varsler eller deres Heste viser Tegn til Skræk, skal Velocipedrytteren stige af. 3. Velocipedryttere maa ikke bevæge sig med større Hastighed end tilladt for Kjørende under samme Forhold [d.e.]: Intetsteds hurtigere end raskt Hestetrav. Paa brolagte eller stærkt befærdede Gader, Veie eller Pladse samt omkring Gadehjørner og i Gadeoverskjæringer ikke hurtigere end smaat Trav. Ud og ind ad Porte eller andre Udkjørsler fra Gaarde eller Tomter, over Torve i Torvtiden samt paa Steder, hvor mange Mennesker er samlede, kun i Skridt. Og så videre, men fortsettelsen er litt mer ‹mundan› – høyreregel etc. Med håp om at dette kan bidra til Helgeunderholdningen. 🙂 Mvh
    7 Poeng
  2. @Rune Thorstensen Dette er sannelig mer spennende enn den kriminalromanen jeg holder på å lese nå! Jeg heier på dere alle!
    6 Poeng
  3. Til mitt forrige innlegg: All spekulering i namn og personar heretter skal holdast utanfor dette forum. Ta kontakt med meg direkte om de har noko - vi kan må kan hende gje nokon eit nytt halvsysken, og det skal ikkje skje offentleg.
    5 Poeng
  4. Jonny Berg

    Bruk Historisk befolkningsregister, HBR, histreg.no som felles plattform!

    Jeg er ikke inne så ofte her på forumet, bl.a. fordi jeg ikke har ikke noe varsling på nye meldinger. Synes det er fint å kunne følge med på diskusjonen og delta litt. Synes også det er på sin plass å berømme Lars Holden og teamet med gode og saklige forklaringer/kommentarer på de problemer som dukker opp. Kanskje ikke alle som er 100 % enige i det, men dette er et fellesprosjekt med stor grad av dugnad. Lars H er selv en stor bidragsyter i dugnaden. Vi er ikke alltid like fornøyde, men de holder seg veldig saklig og ordentlig.
    4 Poeng
  5. Espen Tjernshaugen

    Tilfeldige personer ("strays") fra Hadeland

    1812. Klage fra bestjålne kone Mari Pedersdatter Haatvedt (Haugtvedt?) fra Gran på Hadeland, som under en bytur hadde blitt bestjålet et spann smør fra et vognlass som hun solgte fra på dørene i Lakkegata. Etterfølges av et forhør som forteller at gjerningsmannen var skredderarbeider Andreas Larsen som også navngis som Lars Andreas Larsen. Christiania byfogd, AV/SAO-A-11543/F/Fc/L0028: Ekstrarettsprotokoll, 1812-1819, s. 50a, 51a Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/rg60208458000050 1812. Klage fra David Heftye over en del saker stjålet fra en løkke i Aker. Mistenkte var en Anders Halvorsen som det blir gjort et forhør av. Midt på f. 56b forteller han å være født i Gran på Hadeland av forelre Halvor Andersen og Mari Andersdatter på plassen Myra under gården Næss. Etter at han ble konfirmert hadde han vandret rundt på forskjellige steder som arbeidsmann, inntil han nå i sommer kom inn hit for å være med i slåttonner omkring byen, hvorved han kom i arbeid så vel hos Heftye som hos Brockmann og flere. Ikke tidligere straffet eller tiltalt. Christiania byfogd, AV/SAO-A-11543/F/Fc/L0028: Ekstrarettsprotokoll, 1812-1819, s. 54a Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/rg60208458000054 Denne protokollen inneholder forhør og inntatte klager som ga anledning til forhør. Dette er vel det som ellers kalles for preliminærforhør eller innledende forhør. Påfølgende straffesaker som springer ut av disse forhørene, må søkes i de øvrige justisprotkollene.
    4 Poeng
  6. https://media.digitalarkivet.no/view/80988/1359
    4 Poeng
  7. 59 stk med fornavn Martin: Søkeresultat PS: I Scramble Databasen er det mange søkemuligheter: Fødested, fødselsår, tjeneste, tjenestested. Så det bør være mulig å finne en god kandidat.
    4 Poeng
  8. Et eller annet sted i denne lista finnes hans navn, her er de heldigvis registrert med fornavn: Dokumenter: Personellfortegnelse pr 01 06 1945 - Luftforsvaret Her er fornavnene på de tre Martinsen nevnt over (skvadron 333):
    4 Poeng
  9. Arild Maka

    Bruk Historisk befolkningsregister, HBR, histreg.no som felles plattform!

    Mitt forslag var å ikke lenke personer som har referanser.
    3 Poeng
  10. Jeg finner heller ingenting ved søk. Tror nok at hvis det finnes en innførsel et sted så er den ikke transkribert og søkbar, ellers hadde vi funnet den. Jeg har lett igjennom fødte barn av dissentere i Oslo og Akershus 1912-1920, men jeg fant henne ikke. Det er en fin kilde å lete i hvis man ikke finner et barn. Et godt eksempel er Bjarne Johannes, født utenfor ekteskap 17. jan. 1917. Han ble trolig ikke døpt - i alle fall ikke med det navnet- for jeg finner han ikke. Grunnen til at han havnet i denne lista var at far var metodist og mor i statskirken. Statistisk sentralbyrå, Sosiodemografiske emner, Befolkning, Dissentere, nr. 16: Fødte, gifte og døde dissentere 1918 Arkiv: Statistisk sentralbyrå, Sosiodemografiske emner, Befolkning Dokumentside, Side 257 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/fb10061804858465
    3 Poeng
  11. Dersom vi går ut frå at notatet om eit barn stemmer, kan vi også gå ut frå at dette var eit barn som helst ikkje skulle eksistere for tydeleg på papiret. Oppholdet hos systra kan vere eit muleg tidspunkt. Det er synd at eg ikkje kan dele DNA-leitinga med dokke, for det er minst like spennande. Treffa vi har på Akershus-sida er knytte til ein familie med til dels store barneflokkar, og det er mange aktuelle søner. Men vi er så nær notida at det ikkje er etisk korrekt å gjere det offentleg. Det KAN og vere at Akershus er på morssida og at faren er bergensar, men eg vil helst tru det er motsett. Han bør vere fødd i god tid før 1900, tenkjer eg.
    3 Poeng
  12. Anne-Lise Hansen

    Den svenske Axel Fogelberg?

    Her gifter Anna Nilsd. seg på nytt: Akershus fylke, Vestre Aker i Vestre Aker, Ministerialbok nr. 8 (1878-1903), Viede 1882, Side 253 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/kb20060829080457 (Nr. 31) Giftetillatelsen er datert 6/10-1882, som det også ble oppgitt i skiftet etter Axel. Den nye ektemannen heter Anders Persson, f. 1854, spikerverkarbeider fra Brunskog i Sverige.
    3 Poeng
  13. Jeg har registrert forslaget ditt Egil og har planlagt å ta kontakt på mandag. Så får vi se om de har noen opplysninger og om de i så fall er villig til å dele den informasjonen med meg.
    3 Poeng
  14. Som jeg skrev i denne posten: Jeg ville forsøkt å kontakte Byarkivet i Oslo. Dødsfallet til Nanna var anmeldt av forstander Kristiansen (Kristensen?) - #791 - https://www.digitalarkivet.no/sk20090515351147 Da er det svært sannsynlig at det var denne forstanderen som også oppga opplysningen om at hun "skal efterl. sig et umynd. barn i Drøbak". Nå er jo denne opplysningen "litt diffus" - det kan virke som fattigvesenet i Oslo ikke hadde detaljerte opplysninger om dette, eller "med vilje" holdt tilbake opplysninger? Uansett, det er verdt et forsøk å undersøke om det finnes mer utfyllende opplysninger i fattigvesenets protokoller.
    3 Poeng
  15. Siden militære personer helst bruker etternavn kan jo kallenavnet være basert på et etternavn, f.eks. Martinsen. Vi fløy Catalina
    3 Poeng
  16. Er enig i at Vernik Sveinson på Kirkeide bør være den samme som han på Kvien. Tar for ordensskyld med skiftet etter Otto Eriksen Osdalen i Volda og det som står i bygdeboka. 27. mai 1707 ble det skiftet etter Otte Erichsen Ousdal i Volda skipreide (skriver navnene slik de står). Han etterlot seg enka Marithe Olsdatter, med lagverge Niels Nielsen Nøre Kaldvand, og barna: 1. Anne Ottesdatter (død), gift med Joen Olsen Häggen, hadde barna Joen og Sigrj 2. Brithe Ottesdatter, gift med Dirich Olsen Frislied i Nordfjord 3. Ingebor Ottesdatter, gift med Wernich Svendsen Gwien i Nordfjord 4. Marithe Ottesdatter, gift med Joen Olsen Lovedal i Nordfjord 5. Anne Ottesdatter, ugift 6. Brithe Ottesdatter, ugift Formyndere for de to ugifte døtrene var Olle Erichsen Søre Kaldvand og Olle Olsen Søre Kaldvand. Ingen sønner er nevnt, så der tar bygdeboka feil. Tvert imot nevnes det i skiftet at fire døtre var gift og hadde fått sitt heimanfylgje. Det var derfor kun de to ugifte som arvet, drøyt 9 Rdl. hver. Møre og Romsdal fylke, Sunnmøre, Skifteprotokoll nr. 2A (1703-1707), Skifteprotokollside, Side 414b-415a Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/sk20090123670748 Volda-soga : gardar og slekter. 2, s. 537
    3 Poeng
  17. Dag T. Hoelseth

    Gråtopp-forfatter (Thor A. Thorstensen)

    Som sagt, du har mulighet til å skaffe deg full tilgang til Nettbiblioteket og lese artikkelen der hvis du vil det. Eller du kan støtte NSF ved å kjøpe heftet. Det koster å drive en forening og det koster å produsere et tidsskrift. Mer støtte til NSF øker sjansen for at foreningen/tidsskriftet vil overleve. DTH
    3 Poeng
  18. Are S. Gustavsen

    BJØRN TORLEIFSSON ( ca 1320- etter 1397)

    Den teksten du støtter deg til, "HALVARD «GRÅTOPP» TORGIULSSON mannen og ætta" (lenken i første innlegg og sitatet (hos deg uten sitattegn)), er et amatørarbeid som kun er gjort tilgjengelig via den nettsiden den ligger på. Forfatteren har, meg bekjent, ingen vitenskapelig bakgrunn, ei heller er vedkommende kjent i det slektshistoriske miljøet i Norge, med et mulig unntak av rent lokalt i Holla eller Grenland. Skjønt, jeg kjenner ingen regulært utgitte artikler i slektshistoriske tidsskrifter fra vedkommendes hånd. En gjennomlesning viser da samtidig at vedkommende slett ikke behersker middelaldergenealogi, samt har store vansker med å forstå, og langt mindre korrekt formidle, mange historiske forhold. Teksten preges av synsing og gjettverk i mange lag. Det meste som fremstilles er romantiserende og kildekritikken synes å være totalt fraværende. Min anbefaling er å se helt bort i fra alle genealogiske påstander som fremkommer i denne teksten. Forfatter er rett og slett ikke troverdig. Mvh Are
    3 Poeng
  19. Are S. Gustavsen

    Fynbo

    Byfogder i Tønsberg: Lasse Fyndbo 1533: DN I, nr. 1082. Mats Fyndbo (Matz Fynboe) 1537: DN XXI, nr. 830. Begge er kjent som rådmenn i byen etter at de var byfogder. Gjessing (1913) har en oversikt: https://www-bib.hive.no/tekster/tunsberg/tunsbergs-historie/tilag.html Are Mikkelsens hovedoppgave fra 1996: Byrådet i Tønsberg 1536-1660, vil kunne supplere noe. Jeg ser ikke bort i fra at begge kan ha benyttet patronymer istedenfor de nevnte eponymer. Mvh Are
    3 Poeng
  20. Arkivverket - Kristian Hunskaar

    Finner ikke døde 2015-2017 i globalt søk

    Jeg tror dette er "work in progress", og at mine kollegaer som jobber med dette, er klar over saken. "Døde 1951-2014", nå "Døde 1951-2017", omfatter store datamengder, og det har også tidligere vært noen utfordringer med å oppdatere søkeindeksen for det globale søket i forbindelse med endringer/oppdateringer.
    3 Poeng
  21. Anton Hagelee

    3 som utvandret fra Sør-Fron til Wisconsin i 1874

    Fillmore County ligger på Minnesotas grense til Iowa. Rosa Olsen in the U.S., Evangelical Lutheran Church in America Church Records, 1781-1969 NameRosa Olsen GenderFemale Record TypeMarriage Birth PlaceTraens Marriage Date29 Jan 1877 Marriage PlaceHayward, LeRoy, Chester, Ostrander, Minnesota, USA SpouseIngebrit Ingebritsen Church NameSaetersdal Lutheran Church Church LocationChester, Iowa
    2 Poeng
  22. Lars Johannessen

    Anna Britha Monsdatter (1822-1890) - Datter av Mons Monsen. Hvem er moren?

    Her er en database som er laget av Lenvik museum, her er Magnus og Eva på side 10 https://lenvik-museum.no/meny5/Samisk historie/Familieregister_Karesuando_I_redigert_2007.pdf Her ser vi også at Anna Britha hadde en søster, Eva, som også flyttet til Norge. Det står også at Anna Britha ikke var Magnus' datter, men fra Eva H.s første ekteskap (farens navn sto ikke oppført ved dåpen hennes). Magnus og Eva giftet seg i 1826.
    2 Poeng
  23. Per Jacob Desserud

    Tilfeldige personer ("strays") fra Hadeland

    Takk for interessante Strays 1 Jeg er enig i at det står Mari Pedersdatter Haatvedt – som må være garden Håtveit/Haugtvedt oa, i Vestre Gran. Men jeg finner ingen med det navnet på den garden da. Hun kan jo ha vært i tjeneste der. [ei Mari Paulsdatter f 1785 var gardkone på Nedre Håtveit fra 1809] 2 Jeg finner heller ingen Anders Halvorsen født i Gran som kan passe, og intet par Halvor Andersen og Mari ført under Nes/Næs i Brandbu (Gran) [Myra var en husmannsplass under Øvre Nes Vestre. Den lå på vestsida, oppover mot Velmunden.] De kan jo evt. ha vært innflyttet for en kort tid?? Mvh PJD
    2 Poeng
  24. Jonny Berg

    Bruk Historisk befolkningsregister, HBR, histreg.no som felles plattform!

    @Kjell Inge TomrenVi som jobber med slike data gjør alle sånne feil - mer eller mindre "hele tiden". Det er ikke flaut, men veldig bra å si akkurat det du sa.
    2 Poeng
  25. Grete Singstad

    Tilfeldige funn ("strays") - Gudbrandsdalen utenom Ringebu

    Manntall 1701 ved Baaseland jernverk, beliggende i dagens Tvedestrand kommune: Erich Guldbrandsen, født i Gudbrandsdalen, 82 år. Aust-Agder fylke, Nedenes, Manntall nr. 3 (1701-1701), Protokollside, Side 242-243 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/ft10041010270135
    2 Poeng
  26. Ellen Fakset

    Bruk Historisk befolkningsregister, HBR, histreg.no som felles plattform!

    Jeg har gjort meg samme tanker selv. Er målet å koble sammen flest mulig kildehenvisninger, eller kan kvantitet ofres for kvalitet? Et annet ting: Hvor lenge skal maskinell kobling utføres? Jeg er etter hvert fristet til å vente til den delen av jobben er ferdig, så kan jeg være med å koble manuelt etterpå. Som Arild Maka også skriver, ligger det ofte mye jobb bak en antatt ferdig personprofil. Og å splitte personer kan være enkelt, men blir atskillig tyngre hvis mye er gjort på én eller flere av de "involverte". For én person er det gjerne dåp, folketellinger, en vielse eller to, en haug med barnefødsler, begravelse - gjerne to i slengen (MINI+KLOK). Å skulle treffe 100% på hvilke som skal være med, kan fort bli vanskelig.
    2 Poeng
  27. Even Stormoen

    Mønstringer Jens Johannesen

    Høyst usikre forslag: 2/3-1860 skipper Bertelsen på Presto ? i Stavanger til England - av 25/7-1860 i Stavanger 8/8-1860 skipper Bertelsen på Presto i Stavanger til England - av 14/12-1860 i Stavanger Ja, men Præsto med «æ». 27/3-1861 skipper Mauritsen på Liba ? i Stavanger til Gothenborg - av 16/10-1861 i Stavanger Tror det kanskje kan være «Ziba»? 17/9-1862 skipper Jacobsen på Ansgarius [enig] i Stavanger til Gothenborg - av 5/12-1862 i Stavanger 11/4-1863 skipper Jacobsen på Ansgarius i Stavanger til Gothenborg - av 26/9-1863 i Stavanger 26/9-1863 skipper Houeland [ja, event. Housland] på Garibaldi [enig] i Stavanger til England - av 6/5-1865 i Stavanger 6/5-1868 skipper Aarvig [enig] på St. Olaf i Stavanger til Malmøe - av 3/10-1868 i Stavanger 25/4-1873 Hira ? i Havanna til Norrkjøping - av 19/8-1873 i Helsingør Tror kanskje «Mira». 13/10-1873 Fredsol ? i Porsgrunn til Barrow [Mulig] - av 14/11-1876 i Porsgrunn Tror kanskje «Fredsæl» 13/7-1877 Palmos? i Stavanger til England - av 7/10-1878 i Stavanger Forslag «Patmos» Mvh
    2 Poeng
  28. Roy-Petter Askim

    Brynild Reiersen

    Han er heelbefaren, se kolonnen på venstre side. Samt at han har 30 mnd udenrigsfart før første tur i hovedrullen. e'er og a'er er ikke godt å skille i merknaden. 19/12 64 meldt hjemkomsten efter Rømningen fra Witch
    2 Poeng
  29. Anfinn Bernaas

    tyding merknad

    Ægtevielsen foregaaet? i V. Frelsers Menighed i Chr.ia fol. 186.85 Klokkarboka: Strømm kirkebøker, AV/SAKO-A-322/G/Ga/L0002: Klokkerbok nr. I 2, 1885-1888, s. 406-407 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/kb20061117090079
    2 Poeng
  30. Allan Frantzen

    Hjelp med å finne Ole Kristian Aasen

    og i 1947 og 1949: https://www.nb.no/search?q="ole rotvoll"~2&mediatype=tidsskrift&fromDate=19420101&toDate=19561231
    2 Poeng
  31. Neste side Folkeregisterkortet - https://www.digitalarkivet.no/db50002197001360
    2 Poeng
  32. Kommunal FT 1. februar 1913 Oslo, Bjerregårdsgate 18 - https://www.digitalarkivet.no/ef60030678005748 Hun flyttet inn "for sent" i 1912 (etter 1. februar) for å komme med i FT 1912 iflg. Folkeregisterkortet, men hun oppga at hun hadde bodd i Bjerregårdsgate pr. 1. februar 1912 i 1913-tellingen. Flyttet ut fra Bjerregårdsgate 18 før 1 februar 1914 da hun ikke var reg. på samme adresse i 1914. Utifra Folkeregisterkortet så kan det vel se ut som hun flyttet i januar 1914. Innflyttet "for sent" til Sverdrupsgate 1 i Oslo i 1916 for å kunne bli med i tellingen foretatt 1. februar.
    2 Poeng
  33. Sven Hjortland

    Den svenske Axel Fogelberg?

    Utskrift från EmiWeb/Emigranter i svenska kyrkböcker Förnamn Anna Maria Efternamn Nilsdotter Födelsedatum 1840-08-31 Kön K Utflyttningslän Värmland Yrke Piga Utflyttningsplats Grav Utflyttningsförsamling Köla Civilstånd Og Födelseförsamling Köla Född län Värmland Har familj E Utfl datum 1866-10-10 Destinationsland Norge Sekretess 0 Huvudakt Aktnummer 5 Husförhörslängd Emigrationsbokvolym Notering i Husförhörslängd Notering om återinvandring Immigrationsdatum Notering om arbetsattest Fritext Årsaktsnummer Tilläggsreferens Nr i utflyttningslängd 16 Infl församling Infl län Infl ort Utfl land Infl år Faderns efternamn Jonsson Faderns förnamn Nils Faderns yrke Moderns efternamn Olsdotter Moderns förnamn Anna Moderns yrke Partners efternamn Partners förnamn Partners yrke Födelseort i församling Grav Källa Köla Hfl 1866-1870 Anteckningar 0 Födelseort Födelseland Gårdsnamn Sida i original 71 Landskod No Destinationsort Odalen SVAR Husförhörslängd Batchnr C0038051 Husförhörslängd Bildnr 00074
    2 Poeng
  34. Matthias Kolberg

    Den svenske Axel Fogelberg?

    Da var det mor som var Johnsdotter, ikke far Johnsson som det sto ved Annas første vielse.
    2 Poeng
  35. Allan Frantzen

    Den svenske Axel Fogelberg?

    Köla kyrkoarkiv, Husförhörslängder, SE/VA/13309/A I/28 (1856-1860):https://sok.riksarkivet.se/bildvisning/C0038049_00365#?c=&m=&s=&cv=364&xywh=-661%2C1849%2C3737%2C1722 Järnskogs kyrkoarkiv, Husförhörslängder, SE/VA/13265/A I/24 (1866-1870): https://sok.riksarkivet.se/bildvisning/C0037748_00039#?c=&m=&s=&cv=38&xywh=419%2C1754%2C4954%2C2283
    2 Poeng
  36. Matthias Kolberg

    Anita Sandin

    I 1900 bodde Lovise og Helene på barnehjem i Kristiania (Oslo) https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01037045069496 Moren Anna, nå enke, og flere søsken bodde i Glemmen, ved Fredrikstad, der Anna også opprinnelig kom fra https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01036335017614 Lovise i 1910 https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01036392019944 Anna med sønner i 1910 https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01036335017614
    2 Poeng
  37. Anne-Lise Hansen

    Anita Sandin

    Sarpsborg Arbeiderblad 19. januar 1953: Adressen i 1950 var Sindingsveien 9, Tune ved Sarpsborg. Adressebok for Østfold 1950.
    2 Poeng
  38. Matthias Kolberg

    Anita Sandin

    Her er Lovises dåp i den norske sjømannskirken i Cardiff. Det er Wales, ikke England. https://www.digitalarkivet.no/view/255/pd00000014165735 Tvilling med Helene, Storbritannia fylke, Cardiff, Ministerialbok nr. A 2 (1887-1932), Fødte og døpte 1888, Side 6 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/kb20050728051144
    2 Poeng
  39. Etter nokre timar med DNA-treffa til vår veninne er eg (som takkar for rosande beskrivelse frå Rune) - temmeleg sikker på at Nanna må vere mor til flygaren. Det er mange gode treff på denne sida (hei, Hans, eg har studert deg også) - og alt snevrar seg inn til henne. Så er då spørsmålet kven som er far til guten, og då er det heilt sikkert at vi skal til Austlandet, med mange treff i Akershus. (Var Drøbak ein av dei stadane der kvinner kunne kome og føde i diskresjon?) Eg har isolert EIT par som må vere forfedre til den aktuelle barnefaren, men det er dessverre ikkje like mange testar her som på Bergens-sida.
    2 Poeng
  40. Werner Kvalem Vesterås

    Tydenøtt 209243 - Amerikabrev nr. 38

    Jeg leser Sigfristad. Det ser ut som to a'er, men det er en utydelig r, og en i, der prikken har havnet over neste bokstav.
    2 Poeng
  41. Ja, Skjalg var nevøen til Nanna. De fikk forresten også en datter Ingeborg, men det var i 1923. Mest sannsynlig ble barnet til Nanna, satt bort. Hun var enslig og hadde nok vanskelig for å forsørge både seg og barnet. Dersom barnet befant seg i Drøbak, kan det være der barnet ble født. Mye tyder på at det var et sted der for ugifte mødre.
    2 Poeng
  42. Matthias Kolberg

    Ole Johnsen

    Marthe dør i 1889 https://www.digitalarkivet.no/view/267/pg00000004276663
    2 Poeng
  43. Matthias Kolberg

    Ole Johnsen

    Her er forresten et nytt funn om Ole Johnsen (Buø), som får meg til å lure om dette ikke kunne være rett mann likevel. I folketellingen fra 1885 er han oppført som fisker med fødested Msaker (Alsaker?!) i Skaanevig https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01053290026020
    2 Poeng
  44. i skiftet les eg (enkja) "Pernelle Nielsdatter" "Jens Andersøn", "Peder Andersøn", "Aaste Andersdaatter" (g.m. "Lars Knudsøn Gaaserud"), "Kisti Andersdaatter", "Greete Andersdaatter". Litt til; formyndarane kjem litt nedanfor: "for Kirsti ...." (med r), men utdeling av arv (s. 22a, venstre sp., nedst) "Kisti ..." elles som i innleiinga.
    2 Poeng
  45. Elisabeth Lier

    Hvor ble det av med Kral Ludvig Petersen i USA?

    Du verden, Egil! For en jobb du har gjort, jeg er helt imponert hva du har funnet ut. Hjertelig takk, da skal jeg studere dette nærmere. Takk også til Even;) MVH Elisabeth
    2 Poeng
  46. Brita, 1804 https://www.digitalarkivet.no/view/255/pd00000012808127 Sogn og Fjordane fylke, Helgheim i Jølster, Ministerialbok nr. A 6 (1790-1821), Kronologisk liste 1804, Side 224-225 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/kb20070509680588 Anders, 1808 https://www.digitalarkivet.no/view/255/pd00000012808469 Sogn og Fjordane fylke, Helgheim i Jølster, Ministerialbok nr. A 6 (1790-1821), Kronologisk liste 1808, Side 262-263 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/kb20070509680607
    2 Poeng
  47. Anne, 1801 https://www.digitalarkivet.no/view/255/pd00000012807773 Sogn og Fjordane fylke, Helgheim i Jølster, Ministerialbok nr. A 6 (1790-1821), Kronologisk liste 1801, Side 188-189 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/kb20070509680570 En av fadderne er vel Jeremias Zachariassen Skrede.
    2 Poeng
  48. Matthias Kolberg

    Hvor i Sverige ble Sofia født?

    PS dette er Ör i Dalsland, Karlstad stift https://sv.wikipedia.org/wiki/Örs_församling,_Karlstads_stift
    2 Poeng
  49. Roy-Petter Askim

    Petter Ueland

    Så morsomt å se dette Grethe! Jeg måtte søke frem 3-18-8 som det ble henvist til når han giftet seg på nytt. Den forbød den som i ekteskapet hadde begått hor å senere gifte seg med den han hadde forbrudt seg med. https://www.nb.no/items/4048755cf769ab10dfdb8ea101a50752?page=453&searchText="3. En tredie speciel Ægteskabshindring" Dermed ga det mening at han ble skilt fra første kone i 1866, mens han måtte ha tillatelse til å inngå det andre ekteskapet fordi han hadde vært utro med henne allerede i det første. Juni 23 1035 Ophævelse af Ægteskabet mellem P.P. Ueland og Martine P.L. Jansen. No. 1035 Den Kongelige Norske Regjering indstiller under 16de d. M: «At Ægteskabet mellem de fra bord og Seng Separerede Agtefolk, Baadsmand Peder Pedersen Ueland af Hetlands Præstegjeld, Stavanger Amt, og hans til Amerika udvandrede Hustru Martine Petronelle Lovise født Jansen, naadigst bevilger aldeles ophævet, samt at der gratis? forundes den Førstnævnte, Baadsmand Peder Pedersen Ueland Bevilling til at indtræde i nyt og andet Ægteskab, og at dette maa indgaaes med Pigen Anne Malene Christensdatter, uanseet at han med hende har gjort sig skyldig i Hoer, uden at lignende Tilladelse til at indtræde i ny og anden æteskabelig Forbindelse derved er Marthine Petronelle Lovise, født Jansen, given.” Herpaa behagede Hans Majesteet naadigst at resolvere: Den Norske Regjerings Indstilling bifaldes.
    2 Poeng
  50. Roy-Petter Askim

    Mønstringer Børre Christian Baardsen

    8/4-1862 skipper Svendsen på Lyk.(ens) Prøve i Stavanger til Sværrige - av 5/9-1862 i Stavanger 21/4-1875 Nordlyset i Hsund til Narva - av 8/7-1875 i Hsund (skipper) 24/6-1875 Nympha i Stavanger til Østersjøen - av 6/9-1875 i Stavanger (skipper) 23/9-1875 Nympha i Bergen til kjøbenhavn - av 25/11-1875 i Stavanger (skipper) 19/2-1876 Idret i Stavanger til bergen & udl. - av står tom (styrmand) 8/4-1879 Thule i Stavanger til Amerika - av 23/6-1880 i Miramichi (Canada) (styrmand) 5/4-1881 Auguste ? JA i Stavanger til Bergen & udl. - av 6/5-1881 i Kjøbenhavn (skipper)
    2 Poeng
Denne topplisten er satt til Oslo/GMT+02:00
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.